FRYKTELIG SKUFFET: Christian Grindheim mener Norge ikke fortjener noe EM-sluttspill, etter å ha skuslet vekk tre matchballer. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
FRYKTELIG SKUFFET: Christian Grindheim mener Norge ikke fortjener noe EM-sluttspill, etter å ha skuslet vekk tre matchballer. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Grindheim gir opp EM og fyrer løs mot redde Norge

- Vi har hatt tre matchballer, og vi har sløst vekk alle.

Danmark - Norge 2-0

KØBENHAVN (Dagbladet): Christian Grindheim merket allerede på oppvarmingen at Norge var nervøse og usikre.

Mistanken ble bekreftet så fort dommeren satte i gang kampen.

- Vi blir liggende veldig lavt og lar Danmark styre, som gir dem selvtillit. Vi var ikke på topp i dag, men det står jeg her og sier etter hver matchball vi gir bort. Vi har hatt tre matchballer i denne kvalikrunden: Hjemme mot Danmark, borte mot Portugal og borte mot Danmark. Det eneste vi trengte var uavgjort borte mot Portugal og Danmark, og å slå Danmark hjemme. Når vi ikke klarer det, har vi ingenting i EM å gjøre, sier en ærlig og knallhard Grindheim etter 0-2-tapet.

- Vi choker
Han nekter å lete etter unnskyldinger for hvorfor Norge igjen sviktet da det gjaldt som mest, han konstaterer bare at det skjedde igjen.

Og han synes det er helt uakseptabelt.

- Vi er rett og slett ikke gode nok når det kommer til avgjørende kamper. Da choker vi litt. Det er jævla frustrerende.

- Er dere ikke psykisk sterke nok, eller rett og slett ikke gode nok?

- I dag var vi i hvert fall ikke gode nok. Jeg tror folk vet hva som står på spill. Jeg håper i hvert fall at de gjør det, om vi har lyst til å komme til et sluttspill. Tenninga var der, det var en stor kamp og mye hype, og det kan hende det går i hodet på folk. Det så ut som vi var engstelige for å gjøre feil. Og hvis du blir engstelig for å gjøre feil i en fotballkamp, da... sier Grindheim og lar resten av setninga henge i lufta.

Gir opp EM
Han beskriver stemninga i garderoben etterpå som «dyster» og «helt jævlig», men han synes ikke synd på verken seg selv eller noen andre.

- Vi er jævla skuffa, men det er ikke første gangen jeg står og sier det. Det er tredje gang i denne kvalifiseringa, for ikke å nevne alle de andre jeg har vært med i. Vi presterer ikke godt nok, og da fortjener vi ingenting, sier han til Dagbladet.

- Du er hard mot dine egne nå?

- Ja, selvfølgelig. Det er de beste lagene som kommer til EM, per dags dato ser det ut som det er Portugal og Danmark. Det er fortjent.

Om Norge skal komme til EM nå, må Kypros slås i den siste kampen, samtidig som Danmark avgir poeng både borte mot Kypros og hjemme mot Portugal. Det høres ikke helt umulig ut, men Grindheim har langt på vei slått tanken om EM-sluttspill fra seg.

- Du mener dere er ute?

- Ja, jeg konkluderer med det. Såklart, skulle det skje et mirakel og Kypros tar poeng mot Danmark, så kan det skje. Men akkurat det ser veldig fjernt ut, sier en særdeles skuffet Grindheim.