Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Grindheim gleder seg til å spille i Champions League

Og han har aldri vært i København før.

NY I KØBENHAVN: Christian Grindheim på gresset i Parken etter at han onsdag ettermiddag ble presentert som ny spiller i FC København. Han har aldri vært i byen tidligere. 
Foto: Claus Bech / Scanpix
NY I KØBENHAVN: Christian Grindheim på gresset i Parken etter at han onsdag ettermiddag ble presentert som ny spiller i FC København. Han har aldri vært i byen tidligere. Foto: Claus Bech / Scanpix Vis mer

- Ett klart skritt fram, sa Christian Grindheim (27) da han ble presentert som FC København-spiller onsdag ettermiddag.

- Skal jeg være ærlig er den nederlandske serien sannsynligvis bedre enn den danske, men i Heerenveen lå vi på mellom 10.- og 12.-plass. Det er noe helt annet her, sa 27-åringen fra Haugesund.

- Det er en stor klubb med en fantastisk hjemmebane. De kjemper om gull og spill i mesterligaen, og mine forventninger er skyhøye, sa den norske landslagsspilleren.

Grindheim har skrevet under på en treårskontrakt. Det ventes at han vil erstatte William Kvist på midtbanen. Det er ventet at Kvist blir Stuttgart-spiller i løpet av kort tid.

- Jeg er ikke kommet for å sitte på benken, men der vil jo ingen andre sitte heller og det blir helt klart ikke lett å spille seg til en fast plass.

Grindheim mener at han har de kvalitetene som kreves, og framhever sin arbeidsiver som en av sine styrker som spiller.

- Og så er jeg ganske god med ballen. Jeg slår ikke en langpasning bare for å gjøre det. Det er jeg vel litt atypisk norsk, sa Grindheim som onsdag besøkte København for første gang i sitt liv.

- Jeg har aldri vært i København, men har alltid likt Danmark. Jeg er nettopp blitt far til en liten gutt, og derfor er det på mange måter et riktig tidspunkt å komme hit på, sa Grindheim.

(NTB)

KLAR: Sportssjef Carsten V. Jensen (t.v.) presenterte onsdag ettermiddag Christian Grindheim som ny spiller i FC København. Foto: Claus Bech / Scanpix
KLAR: Sportssjef Carsten V. Jensen (t.v.) presenterte onsdag ettermiddag Christian Grindheim som ny spiller i FC København. Foto: Claus Bech / Scanpix Vis mer