Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Grindheim matchvinner da Haugesund slo Cliftonville borte

Christian Grindheim scoret vinnermålet rett før pause da Haugesund fikk en god start på europaligakvalifiseringen med 1-0-seier borte mot Cliftonville.

MATCHVINNER: Christian Grindheim scoret kampen eneste mål i Belfast. Foto: Brian Little/PressEye/INPHO / NTB scanpix
MATCHVINNER: Christian Grindheim scoret kampen eneste mål i Belfast. Foto: Brian Little/PressEye/INPHO / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haugesund var klart best og hadde full kontroll inntil Torbjørn Kallevåg i det 79. minutt ble sendt av banen med direkte rødt kort etter at han i forsøket på å nå en ball på vei ut over sidelinja sparket hjemmespilleren Conor McDermott i ansiktet.

I undertall måtte Haugesund stå imot et visst press det siste kvarteret, men store sjanser greide ikke vertene å skape på hjemmebanen Solitude. Borteseieren var fullt fortjent.

Haugesund burde ha tatt ledelsen halvveis i første omgang på kunstgresset i Belfast, men Ibrahima Konés avslutning ble på mirakuløst vis reddet på streken.

Skjøt selv

Etter fint forspill av Mikkel Desler og Martin Samuelsen på høyresiden brøt Grindheim gjennom i feltet. Uselvisk la 36-åringen ballen til siden for Koné, som tilsynelatende bare trengte å sette foten til. Han skjøt forbi keeper, men på streken kastet en forsvarer seg og greide med hjelp av stolpen å holde ballen ute.

Neste gang Grindheim fikk sjansen valgte han å skyte selv, og dermed var FKH i ledelse. Det skjedde i det 42. minutt, igjen etter at gjestene kom fram på høyresiden. Deslers flate innlegg nådde Grindheim, som behersket skjøt i mål.

Det var nesten det siste Grindheim gjorde i kampen. FKH-kapteinen ble byttet ut ved pause.

Kontroll

Haugesund hadde kontroll defensivt og slapp hjemmelaget til svært lite. Laget greide ikke å skape særlig mange sjanser selv, men Niklas Sandberg gjorde et godt forsøk med et frispark fra 25 meter tidlig i 2. omgang. Skuddet hadde retning mot hjørnet, men keeper kastet seg og slo ballen ut.

Koné pådro seg gult kort da han gikk opp i en hodeduell med albuen først, og noen minutter senere ble han byttet ut selv om det var spilt bare en halv time.

Med torsdagens borteseier har Haugesund alle sjanser til å sikre seg avansement til neste runde i europaligakvalifiseringen, der østerrikske Sturm Graz venter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!