Grindheim og Hæstad på «Halvårets lag»

Nils Johan Semb har plukket ut de 11 beste spillerne fra vårsesongen i Tippeligaen på oppfordring fra Dagbladet.no. Bare én er fra Rosenborg.

Er du enig med Nils Johan Semb? Diskutér i bloggen!

(Dagbladet.no): Flere unge spillere har imponert i den første halvdelen av Tippeligaen.

Det preger også valgene til tidligere landslagssjef Nils Johan Semb, som på Dagbladet.nos oppfordring har plukket ut de 11 spillerne han mener har vært best i vårsesongen.

- Jeg har satt opp laget i en 4-4-2-formasjon. Det var vanskeligst å ta ut den sentrale midtbana og høyrebacken. På midten har det vært mange gode, på høyreback er det omvendt. Det ser vi også på landslaget, sier Semb.

Ekspertkommentatoren til Canal+ mener nivået på norsk fotball aldri har vært bedre.

- Toppkampene har holdt veldig høyt nivå og Tippeligaen er bedre enn noen gang. Sjøl tror jeg kampen om seriemesterskapet vil stå mellom Start og Vålerenga, med Brann som en spennende utfordrer. Jeg er veldig spent på hvor mye det betyr for Brann Raymond Kvisvik drar til Fredrikstad. Jeg tror det vil svekke dem mye, sier Semb.

Her er de elleve spillerne Nils Johan Semb mener har vært best i vår, i en 4-4-2-formasjon:

Målvakt: Espen Johnsen, Rosenborg

JUBELGUTTER: Steffen Iversen og Kjetil Wæhler har begge hatt en god vårsesong, og er på Nils Johan Sembs lag Scanpix
JUBELGUTTER: Steffen Iversen og Kjetil Wæhler har begge hatt en god vårsesong, og er på Nils Johan Sembs lag Scanpix Vis mer

Vanskelig å velge mellom han og Ali Al-Habsi (Lyn), men jeg velger Espen til tross for en dårlig RBK-vår. Begge to er solide og stabile, samtidig som de har matchvinnerredninger.

Forsvar

Høyreback: Chrstoffer Andersson, Lillestrøm

Andersson er solid én mot én defensivt samtidig som han er med offensivt og bidrar med mål. Sånn er backrollen blitt, de må være vingbacker. I Norge har vi slitt med å få fram gode kantspillere. De siste årene har det kommet flere på venstresiden, men på høyre er det få.

Midtstopper: Bård Borgersen, Start

En ledertype som er kompromissløs og sterk i duellene. Knalltøff og flink til å posisjonere seg.

Midtstopper: Kjetil Wæhler, Vålerenga

Mye av det samme som med Borgersen. De to beste i Norge akkurat nå, ingen spisser liker å møte dem.

Venstreback: Marius Johnsen, Start

En av de aller beste spillerne så langt i årets serie uansett posisjon. Sju mål fra venstreback-plass er veldig imponerende. Jeg er ikke overrasket over at han nå har fått sjansen på landslaget, det er veldig positivt.

Midtbane

Høyreving: Morten Berre, Vålerenga

Tippeligaens store positive overraskelse i mine øyne. Har hatt scoringsvegring tidligere, men har vært farlig hele veien i år. Han var veldig god mot Rosenborg, den kampen er den beste jeg har sett av han i Tippeligaen.

Sentral midtbane: Christian Grindheim, Vålerenga

Han er blitt veldig god. Har et fint overblikk og slår bra pasninger. Dessuten er han blitt mye bedre i duellspillet og han imponerer meg.

Sentral midtbane: Kristoffer Hæstad, Start

En spennende spiller og en viktig årsak til Starts suksess. Den sentrale midtbana er vanskeligst å ta ut. Det er mange gode spillere jeg ikke får med, blant andre Vikings Brede Hangeland og Branns Paul Scharner, som begge har vært gode.

Venstreving: Raymond Kvisvik, Brann (spiller for Fredrikstad etter ferien)

En god tilrettelegger og målscorer, og nå har han bedre arbeidskapasitet enn før. Det er viktig at Fredrikstad bruker Raymond slik at han får gjøre det han er best til.

Angrep

Spiss: Steffen Iversen, Vålerenga

Ikke så god som sist høst, men solid i år også og Steffen er fortsatt like viktig for Vålerenga. Jeg tror ikke han blir i Norge lenger enn ut denne sesongen, spørsmålet er om han ikke går før.

Spiss: Bengt Sæternes, Brann

Strålende første halvdel av våren, ikke fullt så god i siste halvdel. Sterkt utfordra av Lillestrøms Michael Mifsud, som har vært en hit i Tippeligaen.

Er du enig med Nils Johan Semb? Diskutér i bloggen!

BEST I MÅL: Espen Johnsen
BEST PÅ VENSTREKANTEN: Raymond Kvisvik
BEST PÅ MIDTDEN 1: Kristoffer Hæstad
BEST PÅ MIDTEN 2: Christian Grindheim
BEST PÅ HØYREBACKEN: Christoffer Andersson