Grindheim om taklingen på 15-åring: Opphausset

Meide ned Ødegaard.

Vålerenga - Strømsgodset 3-0

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): - Du må ikke prøve å brekke beinet til unggutten, sa Adam Larsen Kwarasey til Christian Grindheim da de to kapteinene møttes i intervjusonen etter Vålerenga-Strømsgodset (3-0).

Godset-kapteinen sto 100 meter unna da det skjedde, men fikk som de fleste andre med seg den knallharde taklingen Grindheim utsatte 15-årige Martin Ødegaard for midt i andre omgang på Ullevaal.

- Næh. Må jo få lov til å gå på ball! svarte Grindheim til Kwarasey.

- Ikke så stygg Tidenes yngste tippeligaspiller fikk frispark, men Grindheim slapp kort, noe kommentatorduoen syntes var rart.

- Det er en frustrasjonstakling, mistenker jeg, fra Christian Grindheim, som er lei av å se en 15-åring leke med ball, sa Lars Tjærnås i CMore-studio.

Etterpå var det flere enn Kwarasey og Dagbladet som ville ha VIF-kapteinens versjon av episoden.

- Ja, jeg har fått mange spørsmål om den taklingen. Jeg synes ikke den er så stygg. Den blir litt opphausset fordi han er 15 år, men det kan ikke jeg tenke på når jeg går på banen. Jeg mener jeg treffer ball, og det regner jeg med TV-bildene viser også, sier Grindheim.

- Så den taklingen kommer ikke fordi han er 15 år, og du vil vise ham hvem som er sjefen på Ullevaal?

- Nei, sånn tenker jeg ikke. Hadde det vært Peter Kovacs, så hadde jeg gjort akkurat det samme.

- Stort øyeblikk Martin Ødegaard - som overfor Dagbladet bekrefter at han i løpet av kort tid vil skrive under proffkontrakt med Strømsgodset - gjorde seg på ingen måte bort i sin første kamp fra start.

15-åringen vil neppe glemme følelsen han fikk da han entret nasjonalarenaen for første gang.

- Det var et stort øyeblikk. Det var noe annet enn Marienlyst i størrelse, det er sikkert, sier Ødegaard.

Onsdag kom beskjeden fra trener Ronny Deila om at han ville få starte.

- Jeg spiller fordi jeg er god nok, forklarte han meg. «Gjør det du kan, så kommer det her til å gå fint». Og det var selvsagt morsomt å få starte for første gang. Selv om det ble et kjedelig resultat. I førsteomgangen synes jeg vi har full kontroll på dem, og spiller dem rundt. Men vi skaper ikke de sjukt store sjansene, slik vi pleier. I andre omgang føler jeg det er litt av det samme, men så scorer de på sjansene sine - mens vi sliter med å skape noe. Da blir det sånn.

Grindheim-skryt Og om tøffheten til Grindheim og co. sier unggutten dette:

- Klart de er tøffere i kroppen enn andredivisjon og juniorlagsfotball. De trykker til her, de gjør det. Hvis de blir dratt av en gang, så smeller det neste gang.

- Hva synes du om Ødegaard, Grindheim?

- Han er jævla kjapp! Kjapp i beina, bevegelig, god med ball. Så der har vi en god fotballspiller som Norge kommer til å få mye glede av. Han kan bli akkurat så god som han vil. Det er opp til ham.