Grindheim risikerer én kamps utestengelse etter spydig dommerkommentar

Etterforskes av NFF.

(Dagbladet): Vålerenga-kaptein Christian Grindheim risikerer å bli utestengt i én kamp etter kommentaren han ga til Cmore umiddelbart etter kampslutt i 1-1-oppgjøret mot Lillestrøm i går.

Grindheim mente LSK aldri skulle hatt straffen som sørget for utlikningen til 1-1. Samtidig beskylder han dommer Ken Henry Johnsen for å «hjelpe» Lillestrøm.

- Dommeren ser vel at de ikke scorer på sjansene sine, så han gir dem litt hjelp med en straffe, sa midtbanemannen til Cmore om situasjonen der Erling Knudtzon gikk ned etter å ha vært borti Simon Larsen innenfor Vålerengas sekstenmeter.

NFF bekrefter Kommunikasjonsrådgiver i Norges Fotballforbund, Mari Stanisic Waagaard, bekrefter overfor Dagbladet at NFF allerede har sett nærmere på saken.

Hver mandag har nemlig NFF-administrasjonen et møte der de kontroversielle episodene fra hver tippeligarunde gjennomgås.

- Saken var oppe på møtet i dag, og juristene våre vil i samråd med påtalenemnda beslutte om saken skal sendes videre. Avklaring på dette kommer i løpet av de nærmeste dagene, sier Waagaard til Dagbladet.

I liknende saker tidligere er spillere blitt idømt én kamps utestengelse. Et eksempel er Rune Allmenning Jarstein, som ble utestengt som Viking-spiller i 2010 etter å ha sagt at «dommeren hadde hvit drakt», noe motstander Rosenborg spilte i.

Kan behandles denne uka Advokat Knut Fure, som leder påtalenemnda i NFF, bekrefter at han er kjent med hendelsen.

- Ja, jeg er kjent med denne saken, sier han til Dagbladet.

Fure er imidlertid forsiktig med å uttale seg om saken før han skal se nærmere på den.

- Jeg kan ikke si noe om denne saken nå.

- Hvor raskt kan denne saken eventuelt behandles?

- Så raskt som mulig. Sakene vi får tidlig denne uka behandles denne uka.

Ristet på hodet Hendelsen NFF skal se nærmere på er altså intervjuet Grindheim gjorde med Cmore ute på banen rett etter kampslutt i går.

Grindheim ristet på hodet da han takket dommer Ken Henry Johnsen for kampen. Til Cmores reporter Vegard Flemmen Vaagbø sa han:

- Vi spiller en dårlig fotballkamp, men den blir ødelagt av straffen.  Dommeren ser vel at de ikke scorer på sjansene sine, så han gir dem litt hjelp med en straffe. Totalt sett i 2. omgang så er vi for dårlige, sa Grindheim, før Vaagbø forsøkte å stille flere spørsmål om situasjonen:

MISFORNØYD MED DOMMEREN: Vålerenga-kaptein Christian Grindheim etterforskes for en kommentar mot dommer Ken Henry Johnsen etter gårsdagens tippeligakamp mot Lillestrøm. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
MISFORNØYD MED DOMMEREN: Vålerenga-kaptein Christian Grindheim etterforskes for en kommentar mot dommer Ken Henry Johnsen etter gårsdagens tippeligakamp mot Lillestrøm. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Vaagbø: - Det er ganske harde ord mot dommeren?

Grindheim: - Ja, har du ikke sett det?

Vaagbø: - Jo.

Grindheim: - Var det straffe?

Vaagbø: - Jeg har ingen formening om det.

Grindheim: - Greit, det.

Forsiktig Kippe Lillestrøm-kaptein Frode Kippe var forsiktig med å uttale seg om situasjonen etter oppgjøret.

- Grindheim er aldri enig med dommeren, så det er ikke noe nytt. Jeg har ikke sett situasjonen igjen, så det er vanskelig å si, sa han til Cmore.

• Vålerengas neste kamper er mot Gjøvik/Lyn i cupen på onsdag, hjemme mot Stabæk på lørdag og borte mot Tromsø 12. mai.