Grindheim skuffet over landslagskarrieren

Men nå er han heit i Nederland.

BISLETT (Dagbladet.no): Christian Grindheim viste hva som bor i ham i serieåpningen med Heerenveen i helga. Ikke bare var han ifølge rapportene konstruktiv og god med ballen - like før pause klinte han like godt ballen i vinkelen fra 25 meter.

Da han forlot Vålerenga i januar begrunnet han det med at han trengte nye utfordringer. Klubbskiftet har gitt resultatene han håpet på.

- Jeg er blitt en bedre spiller. I Norge fikk jeg ikke ballen så mye. Nå er jeg blitt mer vågal, og vil ha ballen hele tida. Jeg er ikke redd for gjøre feil, sier Grindheim til Dagbladet.no.

Størst framgang merker han i den offensive delen av spillet sitt. Det er gode nyheter for Norge og Åge Hareide - men Grindheim har liten tro på at han får starte når landslaget starter ferden mot VM i 2010 mot Island på lørdag.

- Jeg tror egentlig jeg starter på benken. Jeg er nok litt pessimistisk, men skal selge meg dyrt, lover han.

Ikke fast plass

Selv om Grindheim tok Tippeligaen med storm i 2005, fikk A-landslagsdebuten mot Sveits i august det året og står registrert med 18 landskamper, har han ikke greid å spille seg til en fast plass på midtbanen.

- Det er synd å si det, men det har ikke gått helt som forventet. Jeg fikk en plass på landslaget tidlig, men sesongen etter gikk det tråere. Jeg har slitt litt med å få spillet til å fungere, sier han ærlig.

Grindheim skuffet over landslagskarrieren

Nå er tiden kanskje kommet for Grindheim. Flere eksperter og aviskommentatorer har vært kritiske til Martin Andresens landslagsinnsats den siste tiden, men etter dagens landslagstrening på Bislett gikk Åge Hareide langt i å love VIF-kapteinen startplass mot Island.

- Jeg tenker ikke så mye på at jeg kan miste plassen, jeg prøver bare å gjøre jobben min så godt som mulig, sier Andresen.

Han innrømmer samtidig at det er forskjell på å være på landslaget i forhold til i Vålerenga - fordi han har mindre ansvar på landslaget.

- Det er litt godt innimellom, innrømmer Andresen for Dagbladet.no.

For Grindheim er det likegyldig hvem han eventuelt erstatter, og hvor på midtbanen han spiller. Det eneste som betyr noe er å få spille.

- Jeg håper alltid på å få spille i framtida, enten det er som midtbaneanker eller indreløper. Jeg tar hva som helst, jeg har bare lyst på en plass. Men jeg vil ikke snakke meg inn på landslaget. Jeg ser andre prøver, sier Grindheim med et skjevt smil.

- Blir en bærebjelke

Hallvar Thoresen kjenner Grindheim godt fra tiden som sjef for Norges U21-landslagslag, og ikke minst har han bedre kjennskap til nederlandsk fotball enn de fleste andre nordmenn.

VENTER PÅ DET STORE GJENNOMBRUDDET FOR NORGE: Christian Grindheim debuterte for A-landslaget i 2005, men har bare tidvis vært en startmann for Åge Hareide. - Det er synd å si det, men det har ikke gått helt som forventet, sier Grindheim til Dagbladet.no Foto: REUTERS
VENTER PÅ DET STORE GJENNOMBRUDDET FOR NORGE: Christian Grindheim debuterte for A-landslaget i 2005, men har bare tidvis vært en startmann for Åge Hareide. - Det er synd å si det, men det har ikke gått helt som forventet, sier Grindheim til Dagbladet.no Foto: REUTERS Vis mer

Thoresen er overbevist om at det er bare er et spørsmål om tid før Grindheim etablerer seg for alvor på landslaget.

- Jeg tror han kommer til å gjøre det ganske kjapt. Det er ikke veldig mange som etablerer seg og er stabile i prestasjonene når de er i starten av 20-åra. Det er helt normalt at han har variert litt i prestasjonene fram til nå. Christian kommer til å bli en bærebjelke framover, sier Thoresen til Dagbladet.no.

- Hvor lang tid tror du det er snakk om?

- I løpet av et år eller to klarer han det nok, med tanke på det nivået han nå må forholde seg til på trening og i kamp. Nederland er et veldig bra fotballand. Han får utfordringer hele dagen på de ferdighetene han skal være god på, sier Thoresen.

- Norge trenger sånne typer

Han vil ikke si hvorvidt han mener Grindheim allerede nå burde vært en startmann for Norge, men han mener 25-åringen er blitt mer stabil i prestasjonene i løpet av tida i Nederland.

- Ut fra det jeg har sett, er han blitt mer stabil. Det er det som er utviklingen for mange spillere, at det er færre kamper hvor de er dårlige. Der har Christian utviklet seg. Han har spilt på et nivå som gjør at han ikke har de dårlige kampene, samtidig som han er outstanding i noen, mener Thoresen.

Som også trekker fram Grindheims allsidighet som en stor styrke.

- Han kan være kreativ, og når han er i form, er han en god ballvinner også. Norge trenger sånne spillertyper.

BLOMSTRER I NEDERLAND:</B> Christian Grindheim føler særlig han har utviklet den offensive delen av spillet sitt i Heerenveen.
<B>TROR PÅ GRINDHEIM:</B> Hallvar Thoresen tror Grindheim blir en bærebjelke for Norge i løpet av få år.