Grindheim tilbake på landslaget

Her er troppen mot Albania.

ULLEVAAL (Dagbladet): Egil Drillo Olsen tok i dag ut troppen til VM-kvalifiseringskampen mot Albania på Ullevaal Stadion 22. mars.

Den største overraskelsen var at Christian Grindheim, som er utlånt fra FCK til Vålerenga, er tilbake på landslaget.

TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Christian Grindheim ble tatt ut til kampen mot Albania.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Christian Grindheim ble tatt ut til kampen mot Albania. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Vi har fått gode meldinger på ham, han har vært god i alle treningskampene. Det er en spiller vi kjenner godt og som kjenner oss godt, forklarer Drillo.

Den siste privatkampen, 0-2 mot Ukraina i Sevilla i februar, var en svak forestilling av det norske landslaget. Drillo var spesielt misfornøyd med det han kalte stilbrudd. Han mente særlig at det ble trillet for mye ball i forsvarsrekka, og at det var for lite bevegelsen foran ballen.

Kjenner stilen I Grindheim vet Drillo at han får en spiller som passer inn i spillestilen hans, og som kjenner stilen fra før.

- Han er en klok spiller, med bra løpskapasitet. Han er først og fremst taktisk dyktig, sier Drillo.

Også Vadim Demidov er tilbake på laget, og gir Drillo dobbel dekning på stopperplass sammen med Hangeland, Forren og Reginiussen.

- Vadim Demidov har spilt jevnt og trutt i en meget god liga, sier Drillo.

Vegard Forren venter fortsatt på Premier League-debuten for Southampton, men Drillo vil likevel ha ham med i troppen på bakgrunn av gode prestasjoner i fjor.

- Vært så god på landslaget i flere kamper, og er veldig gira på å være med. Forhåpentligvis får han også spilletid på førstelaget før landskampen. Det er et tidsspørsmål før han får debuten, men verken han eller jeg vet når, sier Drillo.

- Bedre enn jeg skulle likt Albania ligger bare ett poeng bak Norge i gruppa. De står med to seire på fire kamper. Drillo tror Det blir en tøff kamp 22. mars.

- Albania er dessverre litt bedre enn jeg skulle likt. De har spillere i de store ligaene omtrent hele veien. De spiller i Tyskland, Italia, Hellas, Ukraina, Polen - på gode lag. Det er et lag vi skal slå, naturligvis er de det, men de er ikke noen mygg, sier Drillo.
Norge ligger tre poeng bak gruppeleder Sveits som ennå ikke har tapt en kamp. Drillo tror likevel Norge kan vinne gruppa.

- Tipset nå er at vi havner i en playoff. Det kan selvsagt bli verre enn det, men vi kan også vinne gruppa. Skal vi vinne, må vi vinne bortimot resten av kampene. Vi må i hvert fall slå Sveits hjemme, sier Drillo.