Grindheim tror kompisen stopper Valencia

Vålerengas landslagskomet Christian Grindheim (22) stoler på at en gammel lagkompis stopper gullrival Starts stjerneving Alex Valencia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VALLHALL (Dagbladet): For at Vålerenga skal hente hjem seriegullet er laget avhengig av Fredrikstad-hjelp mot Start. Og det er Christian Grindheim sikker på å få. Fra eks-lagkamerat Trond Erik Bertelsen.

- Bertelsen løper opp Alex Valencia ni av ti ganger. Det er jeg sikker på. Valencia kommer ikke til å få til en dritt. Sammen med Brian West er han den raskeste spilleren i Tippeligaen, sier Grindheim til Dagbladet.

Gullbonus

Grindheim spilte sammen med Fredrikstads venstreback i FK Haugesund fra 2000 til 2004. Og den munnsolide haugesunderen har startet den psykologiske oppbackingen fram mot Tippeliga-finalen lørdag.

- Jeg skal ringe Trond Erik og ønske ham lykke til. Og vinner de så skal han få...Ja, da skal jeg nok finne på noe, sier Grindheim med et lurt smil.

Fredrikstad kjemper en desperat kamp for å unngå kvalifisering eller i verste fall nedrykk. I 26. runde må de stole på at Viking slår Aalesund i Stavanger for å være sikret kvalifisering. Tar sunnmøringene poeng i oljebyen, er FFK pokka nødt til å stjele poeng fra Alex Valencia og Start på bortebane.

- Vi må jo vinne for å holde oss. Men jeg kan godt hjelpe Grindheim. Jeg unner ham gullet. Selv om de har spilt ræva i det siste, sier Bertelsen til Dagbladet.

- Han kan jo dele litt av gullbonusen med meg hvis det går veien, foreslår siddisen.

GAMMEL KOMPIS: Trond Erik Bertelsen kan hjelpe sin Haugesund-kompis Grindheim. Foto: Scanpix
GAMMEL KOMPIS: Trond Erik Bertelsen kan hjelpe sin Haugesund-kompis Grindheim. Foto: Scanpix Vis mer

Håper på VIF

I vårens oppgjør mellom Fredrikstad og Start vant sørlendingene etter et dødballmål helt på slutten.

- Jeg følte jeg hadde god kontroll på Valencia. Men han er en god spiller og det blir tøft. Men det skal nok gå greit, mener Bertelsen.

Start og Vålerenga står likt på poeng, men de gule har ett bedre plussmål og flere scorede mål før den høydramatiske serieinnspurten. 21-åringen håper derfor på en tidlig Vålerenga-scoring mot Odd i Skien.

- Da må Start fram og det kan gi oss gode kontringsmuligheter. Det kan bli artig, tror Bertelsen som beskjedent nok ikke går helt god for Grindheims påstand om at han er en av Tippeligaens raskeste spillere.

- Jeg er rask. Det er en av styrkene mine. Men så er Grindheim ganske seig også, da, sier Trond Erik Bertelsen.

Et leggspark Christian Grindheim kanskje tilgir i kveld.

VIF-JUBEL? Vålerenga må ikke bare vinne, de må score mer enn Start.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer