- Grindheim var kanskje den dårligste utpå der i andre omgang. Så ble han matchvinner. Typisk

Rekdal etter nok en ellevill kamp i Stavanger.

Viking - Vålerenga 3-4 (1-3)

STAVANGER (Dagbladet): Vålerenga slapp Viking inn i kampen igjen etter å ha gått til pause på stillingen 1-3. Christian Grindheim ble den store helten da hovedstadslaget vant 4-3 i Stavanger - med seiermålet nesten fire minutter på overtid.

- Utrolig deilig, selv om det kanskje er litt ufortjent. Vi fikk kjørt oss skikkelig i andreomgangen, sier matchvinner Grindheim til C More etter kampen.

I fjor endte det 5-5 i Stavanger, etter at Vålerenga ledet 5-2. Nok en gang holdt de på å gi fra seg det en tilsynelatende trygg seier.

- Jeg vet ikke hva vi driver med i andreomgangen der. Vi må iallfall slutte å parkere bussen, for da er vi dårlige, sier Grindheim.

- Skandale Rekdal rullet rundt på gresset etter seieren, men samtidig var han kritisk til måten de rotet det til for seg selv nok en gang.

- Dette er et bevis på at vi fortsatt har mye å lære når vi blir presset. Måten vi slapp inn 1-3-målet, og inviterte Viking inn i kampen igjen var en skandale. Og da vi ble satt under press utover i andreomgangen, så klarte vi ikke å ta bare på ballen, sa Rekdal til C More.

På stillingen 3-3 tok dramtikken for alvor av. Ingen av lagene var tilsynelatende fornøyd med ett poeng.

- Vi var villig til å ofre det ene poenget i jakten på tre. Og at det var Grindheim, som kanskje var den dårligste utpå der i andre omgang, som ble matchvinner, sier mye om hvordan fotballen kan være, sier Kjetil Rekdal.

Klinisk Zahid Men i starten var Vålerenga klart best. Den 20 år gamle angriperen Ghayas Zahid ble ikke tatt ut i Per-Mathias Høgmos landslagtropp til kampene mot Sverige og Aserbajdsjan. 

I kveld viste han hvorfor landslagsdebuten kanskje ikke burde være så langt unna likevel:

Seks minutter ute i førsteomgang havnet ballen hos Zahid, etter godt kombinasjonsspill fra gjestene. Christian Grindheim slo en god gjennombruddspasning til den tekniske spilleren, som enkelt satte ballen til side for Viking-keeper Iven Austbø.

Gjestene styrte showet Etter 24 minutter var Zahid på farten igjen, akkopagnert av midtbanegeneral Daniel Fredheim Holm.

Angriperen spilte vegg med Fredheim Holm som stakk ham vakkert gjennom. Til tross for å ha vært i samme situasjon 18 minutter tidligere klarte ikke Austbø å forhindre Vålerenga i å legge på til 2-0. 

Vålerenga X3 Daniel Fredheim Holm spilte svært godt gjennom hele kampen. Med ett minutt igjen av førsteomgangen sendte han ballen til Vålerengas jamaicanske spiss, Deshorn Brown.

Den hurtige angriperen lot seg ikke be to ganger og satte ballen kontant i mål bak en fortumlet Iven Austbø.

Redusering før pause På overtid av første omgang tente Veton Berisha et ørlite håp om en reprise i Stavanger. 21-åringen steg til værs og headet Samuel Adegbenros innlegg i mål.

Viking best etter hvilen  Viking hadde ikke vært spillemessig underlegne i første omgang, men slet med å produsere ordentlige målsjanser. Kjell Jonevret svarte med å bytte inn Jon Dadi Bödvarsson for Samuel Adegbenro ved sidebytte.

I andre omgang ble bortelaget derimot presset hardt. Etter 55 spilte minutter var Veton Berisha nær ved å skaffe de blåkledde sin andre redusering for kvelden.

Innbytter Bödvarsson startet angrepet med å spille fri Suleiman Abdullahi. Nigerianeren slo et godt innlegg mot Berisha, som tilsynelatende hadde fått en enkel jobb med å breside ballen i mål. Slik gikk det ikke og håpet om poeng syntes å være fjernt i Stavanger.

Suksessbyttet Islandske Jon Dadi Bödvarsson har slitt med å finne nettmaskene denne sesongen. Den høyreiste spissen stod med et fattig seriemål forut for den ellevte serierunden. 

Spilleren ble dermed plassert på benken i kveldens oppgjør, men gjorde sakene sine svært bra da han kom inn ved pause.

21 minutter fikk han ballen av angriperkollega Yann Erik de Lanlay. Spissen banket ballen i det lengste hjørnet og kampen levde i beste velgående igjen.

Grindheim med siste stikk. Fjorårets kamp var som allerede nevnt, en målrik affære. Veton Berisha utlignet til 3-3 med åtte minutter igjen å spille. Det virket som om Viking hadde klart det umulige.

Christian Grindheim ville det annerledes.

To minutter før full tid banket kapteinen inn seiersmålet, til hjemmepublikummets store fortvilelse.

Kjetil Rekdals menn fikk dermed med seg alle tre poengene etter en høydramatisk kamp i Stavanger.

VIF-JUBEL: Vålerenga-gutta feirer overtidsseieren mot Viking, mens Veton Berisha ligger helt utslått på matta etter det som må ha føltes som et ran etter at de først klarte å hente opp 0-3 til 3-3. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
VIF-JUBEL: Vålerenga-gutta feirer overtidsseieren mot Viking, mens Veton Berisha ligger helt utslått på matta etter det som må ha føltes som et ran etter at de først klarte å hente opp 0-3 til 3-3. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer