Grindheim varsler flere mål - igjen

- Aller helst i morgen.

SARAJEVO (Dagbladet.no): Christian Grindheim (24) trekker på smilebåndet, ser opp og ler.

- Ja, jeg har sagt det noen ganger nå, så nå må jeg vel snart levere. Aller helst i morgen, sier Vålerenga-spilleren, som da spiller sin 15. landskamp.

Dagbladet.no har akkurat konfrontert ham med at han gjentatte ganger de to siste åra har sagt at han skal bli en dyktigere målscorer.

Og Grindheim er smertelig klar over at han ikke har funnet veien til nettmaskene mer enn før. Men han lover å bli bedre.

Ett eller to i året

For nøyaktig én måned siden scoret Grindheim sitt første seriemål for sesongen, da han puttet mot Sandefjord. Dette målet er hans eneste på 19 kamper i Tippeligaen.

Og statistikken er ikke veldig ulik den han har hatt de to foregående åra.

I debutsesongen i Vålerenga scoret han to mål på 24 kamper og han scoret like få på samme antall kamper i fjor.

SCORINGER I BAGEN? Christian Grindheim og landslagsgutta landet i Sarajevo i går kveld. I morgen er det EM-kvalik mot Bosnia-Hercegovina, og VIF-kapteinen vil gjerne åpne scoringskontoen på landslaget. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
SCORINGER I BAGEN? Christian Grindheim og landslagsgutta landet i Sarajevo i går kveld. I morgen er det EM-kvalik mot Bosnia-Hercegovina, og VIF-kapteinen vil gjerne åpne scoringskontoen på landslaget. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

Det er nesten for seint å gjøre så veldig mye med statistikken denne sesongen, men 24-åringen har ikke senket ambisjonene for de neste åra av den grunn.

- Jeg skal score 5-8 mål i serien i løpet av en sesong. I tillegg kommer cupkamper, kamper i Europa og landslaget.

Terper etter trening

- Jeg terper på avslutninger på treningsfeltet, men da er det lett. Det er verre i kampsituasjoner, når du er mer stresset og har dårligere tid. Men jeg gir ikke opp, og fortsetter å trene på dette.

- Jeg står igjen og terper på skudd etter trening og har også noen økter når vi har fri.

Grindheim har hatt en trøblete sesong, som har ødelagt mye av den flyten som kunne hjulpet ham foran mål. Nå er han imidlertid i slag igjen, noe som lover bra foran morgendagens kamp mot Bosnia.

- Jeg følte meg i godt slag før sesongen, men så ble jeg syk. Litt seinere pådro jeg meg et brudd i hånda og det ble vanskeligere å spille med den armen enn jeg hadde trodd, sier Grindheim

Deretter kom ferien - og etter den sleit VIF-kapteinen med lyskeproblemer.

Grindheim varsler flere mål - igjen

Har vokst som kaptein

Men nå er alt i orden. Grindheim og Vålerenga har løftet hverandre, og de hadde helt til tapet mot LSK mulighet til å ta bronse.

- Laget har gjort det bra, og da har det også vært lettere for meg, sier Grindheim.

- Har kapteinsbindet gjort noe med deg som spiller?

- Det var litt tøft i starten, da vi gjorde det dårlig og jeg hele tida måtte svare på spørsmål om hvorfor det gikk sånn. Men jeg mener det har gjort meg til en sterkere person å være kaptein, sier Grindheim.

- Men jeg er den samme spilleren uansett, med den samme fandenivoldskheten. Og jeg er en like dårlig taper.

Da gjenstår bare målene, Christian ...