- Griner ikke hvis jeg ikke spiller

Men Erik Hagen er klar for å måle muskler mot knallharde skotter.

Riseth sliter fortsatt HOSLE (Dagbladet.no): Erik Hagen hadde ikke tenkt noe særlig på landslaget før Kjetil Rekdal ga ham beskjed om at han var tatt ut i troppen som møter Skottland lørdag og Slovenia onsdag.

Men nå som han først er med, vil han spille.

- Det er klart jeg har lyst til å spille fra start, men jeg blir ikke superskuffa hvis jeg ikke gjør det. Jeg begynner ikke å grine akkurat, gliser Erik Hagen.

- Hareide har testet mange spillere i løpet av sin tid som landslagssjef, men han har aldri brukt deg tidligere. Ble du overrasket over at du ble kalt inn til så viktige kamper?

- Ja, litt, innrømmer Hagen.

Hareide skryter

Normalt ville nok Vidar Riseth og Claus Lundekvam startet sammen i midtforsvaret, men hvis Riseths akillesskade ikke bedrer seg kan Hagen fort bli kastet inn i kampen i Glasgow.

Mange mener en batalje mot harde skotter burde passe Hagen perfekt.

- Ja, det kan du si, men skottene er jo ikke akkurat noen pyser de heller. De har mange tøffe spillertyper. Får jeg tillit tror jeg imidlertid at det skal gå greit, sier Hagen.

Det tror Åge Hareide også.

- Erik Hagen er ikke akkurat en mann jeg er redd for å sende ut en mørk kveld - eller ettermiddag - i Glasgow, ler Hareide.

- Men Erik er en veldig god allround-forsvarer i tillegg til at han er knallhard i dueller. At Vålerenga har sluppet inn færrest mål i serien i år skal han ha mye av æren for, sier Hareide.

Angrer ingenting

En del journalister hadde nok gledet seg til å se Erik Hagen og Vidar Riseth spille sammen i dag. VIF-Hagen kalte som kjent Riseth en «riksklyse» før sesongen. Men med Riseths skade er møtet mellom de to utsatt på ubestemt tid.

- Jeg har snakka med Vidar, og det er ikke noe problem mellom oss. Hvis vi hadde blitt plassert på samme rom på landslagssamlinga hadde jeg ikke akkurat protestert, sier Hagen til Dagbladet.no.

- Jeg skrev det jeg gjorde for å skape litt blest. Alle skjønner det nå, og jeg angrer ingenting.

GA ALT: Erik Hagen holdt ikke tilbake på dagens landslagstrening. Her i duell med Sigurd Rushfeldt.