- Grinete i dag også, Rekdal?

Vålerenga forærte Start to bløte pakker før Royal League tok vinterpause i går, men etterpå var det slutt på adventskosen.

SKIEN (Dagbladet): Etter en underholdende kamp i Skien, fortsatte moroa på pressekonferansen da Tom Nordlie og Kjetil Rekdal nok en gang viste at de neppe sender hverandre julekort dette året heller.

Start hadde hentet opp Vålerengas 3-1-ledelse i sluttminuttene. På overtid kunne Nordlies menn tatt alle poengene, men dommer Jonas Eriksson blåste av kampen da Stefan Bärlin var dønn aleine med keeper.

En irritert Nordlie marsjerte rett ut til den svenske kamplederen.

- Han forklarte at tida var ute. At den hadde vært ti sekunder over overtid allerede da Vålerenga tok frisparket rett i forkant. For meg høres det veldig rart ut. Jeg mener, enten får dommeren blåse når det er slutt, eller så må vi få fullføre angrepet, sa Nordlie.

Dermed tente Rekdal.

Grinete?

- Kanskje dere hadde fått fullført angrepet om dere hadde brukt litt mindre tid på dødballene i 1. omgang. Dere brukte jo en evighet, sa VIF-sjefen.

- Oj, er du grinete i dag også? svarte Nordlie.

- Det er jo ikke noe poeng å snakke om ting som har skjedd etter at tida er ute, kontret Rekdal.

Uten at de to trenerne vekslet ett blikk.

Fantastisk sjølmål

Fra avspark så det ut som om Tom Nordlie og Start skulle få revansjen de ønsket seg etter at ligagullet havnet i Oslo og sølvet i Kristiansand.

Allerede etter seks minutter laget Stefan Bärlin 1-0 på straffe etter at André Muri hang som julepynt rundt Kjetil Ruthford Pedersen i en hodeduell i feltet.

Men da Kristoffer Paulsen headet ballen praktfullt i eget nett like før pause, snudde kampbildet.

Slipper gnålet

- Vi rundspilte Start de første 35 minuttene av 2. omgang. Jeg tror kanpt de hadde ballen, sier Christian Grindheim.

VIF-generalen spilte i går sin 27. fotballkamp denne høsten. Etter seks måneders hardkjør med serie, cup, europacup, VM-kval, playoff og Royal League, er det endelig pause.

- Det skal bli vanvittig deilig. Jeg drar hjem til Haugesund, kanskje blir det en tur på fjellet, men det er en god følelse endelig å ha fri, smiler Grindheim.

Smilte gjorde også Morten Berre. VIF-spissen, som i vårsesongen ikke kunne unngå å finne nettet, scoret sine to første mål siden seriekampen mot Rosenborg 27. juni. Etter 22 kamper på rad uten.

- Javel, jeg har ikke akkurat holdt tellinga. Andre har vel vært mer opptatt av det enn meg, men det er klart det er deilig. Nå slipper jeg i hvert fall å høre gnålet fra de andre, sier Morten Berre.

Først hamret han ballen i det venstre hjørnet etter at Start-forsvaret sleit med å klarere.

Deretter headet han inn Jan Derek Sørensens innoverskrudde frispark et kvarter seinere.

- Egentlig over

- Kampen er egentlig over på 3-1, men vi legger om til 4-3-3 og får ett mål. Så endrer vi litt på formasjonen igjen, og får, kanskje noe tilfeldig, også en utlikning, sier Tom Nordlie.

Uten at trenerkollegaen i Vålerenga er enig i den analysen.

- Det er vi som kaster bort denne seieren. Vi opptrer amatørmessig mot slutten, blir tatt på senga, og derfor er vi kraftig irritert på oss sjøl.

- Det er kun vår egen feil, sier Kjetil Rekdal.

For VIF-forsvaret hadde tankene andre steder da Stefan Bärlin bredsidet inn reduseringen til 2-3 ni minutter før slutt, og var langt inne i julemiddagen da Start-innbytter Glenn Andersen vippet inn utlikningen.

KRANGLETE: Tom Nordlie (t.v.) og Kjetil Rekdal.
JEVNT: Poengdeling mellom Johannes Hardarson (t.v.) og Start mot Christian Grindheim og Vålerenga.