Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Grings skjøt Tyskland til semi

Scoret begge mot Italia.

AVGJORDE: Inka Grings scoret begge de tyske målene mot Italia i ettermiddagens kvartfinale i Lahti. I kveld spiller Norge semifinale mot Sverige. Foto: Matthias Schrader, AP/Scanpix
AVGJORDE: Inka Grings scoret begge de tyske målene mot Italia i ettermiddagens kvartfinale i Lahti. I kveld spiller Norge semifinale mot Sverige. Foto: Matthias Schrader, AP/Scanpix Vis mer

Inka Grings scoret tidlig i begge omganger, mens Nadine Angerer leverte en superredning på overtid da Tyskland tok seg til EM-semifinale med 2-1-seier over Italia.

Patrizia Panicos stupheading i annet tilleggsminutt kunne gitt italienerne utligning og tvunget fram ekstraomganger, men Angerer refleksreddet og forhindret en sensasjon.

Birgit Prinz, som har scoret flere landslagsmål enn noen annen europeer (123), har ennå ikke truffet i årets EM-sluttspill. Det betyr lite all den tid spissmakkeren har målteften i orden. Etter fire kamper er Grings oppe i fire EM-mål og laget i 12 i jakten på den femte strake EM-tittelen.

Allerede etter tre minutter sendte Grings storfavoritten i ledelse. Hun ble spilt fram av Melanie Behringer, vendte enkelt bort Viviana Schiavi og plasserte ballen i mål tett inne ved stolpen.

Italienerne tettet godt igjen resten av omgangen i øsregnet i Lahtis, men skapte ikke noe selv heller. Tysklands landslagssjef Silvia Neid var misfornøyd og byttet to spillere ved pause.

Etter et drøyt minutt av annen omgang doblet Grings ledelsen, igjen med Behringer som servitør. Innlegget endret retning på en italiener, og Grings styrte ballen i lengste hjørne.

Veteranspissen Panico tente et italiensk håp da hun i det 63. minutt kjempet seg forbi venstreback Babett Peter og scoret alene med keeper. Så skapte ikke Italia noe mer før kjempesjansen på overtid.

Tyskland har nå vunnet 33 EM-kamper på rad i kvalifisering og sluttspill. Forrige poengtap kom høsten 1999, altså for nesten ti år siden.

Forrige tyske EM-tap var mot Norge i 1996. I EM-sluttspill er Tyskland ubeseiret siden bronsekampen i 1993, året Norge ble siste lag utenom Tyskland med EM-gull for kvinner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media