Grini: - Seieren betyr ingenting

SYDNEY (Dagbladet.no): Ungarn - Norge 34-41. - Det er vanskelig å motivere seg når du vet at det du holder på med ikke betyr en dritt, sier Kjersti Grini til Dagbladet.no. Landslagssjef Marit Breivik sier seg 70 prosent fornøyd med generalprøven tre dager før OL-start mot Danmark.

Om bare tre dager, søndag ettermiddag, starter OL for håndballjentene. I dag spilte de tre omganger mot medaljekandidat Ungarn.

Norge vant klart, men bak resultatet skjuler deg seg tre omganger med høyst ulik kvalitet.

Tut og kjør

Først når Kjersti Grini våknet mot slutten, og da Cecilie Leganger endelig kom inn og stengte buret liknet Norge på de skal være: Gullfavoritt.

- Det svingte veldig og ble litt tut og kjør, sier Kjersti.

Sjøl åpnet hun med scoring før det gikk 50 minutter til neste gang. Men da rant målene inn. Hun endte med sju - som Norges toppscorer.

- Du prøver å si til deg sjøl at du må ta deg sammen. Men det hjelper ikke når du vet at det du holder på med ikke betyr en dritt. Kampen i dag gikk mest i hodet, sier Kjersti som er glad Norge ikke gjorde som Ungarn i oppladningen.

- De har vært samlet i hele sommer. Det var godt å se at de ikke var supermennesker. Vi våkner når det er alvor, sier Kjersti.

Umulig å plassere

Landslagssjef Marit Breivik var fornøyd med et tidvis sterkt forsvarsspill. Framover var det verre, og store skifter i sekseren gjorde det ikke bedre.

- Glimtvis var det bra, men det svinger litt for mye. Det som gleder er at vi har målvakt og forsvar som sitter bra.

- Holder det mot Danmark søndag?

- Det vet jeg ikke. Det er umulig å plassere denne kampen mot den mot Danmark.

- Hvor fornøyd er du?

- Jeg er fornøyd med 70 prosent. Ellers tør vi ikke nok og det blir for unøyaktig, sier Breivik.