Grini må stå over EM

BERGEN (Dagbladet): Kjersti Grini blir ikke med til Romania-EM. Etter flere tester av det smertefulle kneet, ble det avgjort at hun må hvile og kanskje operere.

- Jeg synes det er veldig leit å ikke få være med, men samtidig er jeg glad for at det ikke er en alvorlig skade som sitter inne i kneet, sier Kjersti Grini.

- Må testes

Lege Odd Arne Daljord sier at det er tatt en del tester i dag og at de viser at smertene sitter foran i kneet.

- Vi vil gjøre en del forsøksbehandling de nærmeste dagene. Det skyldes at vi ikke vet med sikkerhet om det er en hevelse som presser på fettputa foran kneet eller om det er en mekanisk feil som gjør at vi må operere, sier Daljord.

Hvis Kjersti Grini må opere kneet vil hun bli borte fra håndballspill i fire til seks uker. Alternativet er at hun må hvile kneet til smertene gir seg.

Daljord regner med å vite mer om behandlingsform i løpet av ei uke.

Vil ikke presse

- Vi tror ikke det er smart å presse henne unødvendig med tanke på framtidig helse og håndballspill. Derfor blir hun igjen hjemme for å bli sterk til kamper seinere, sier Marit Breivik.

Etter å ha sett kampen mot Polen i går mener Kjersti Grini at det nye Norge kan klare seg uten henne og de andre rutinerte spillerne som har falt fra den siste tida.

- Jeg er ikke bekymret for den gjengen som reiser til Romania. De har spilt topphåndball før og er gode selv om de ikke har erfaring fra landslagsspill, sier hun.

UT AV REKKA: Kjersti Grini er enda en nøkkelspiller som går ut av rekka til Romania-VM. Lege Odd Arne Daljord sier at hun kanskje må operere kneet.