Grini røk korsbåndet

En nedbrutt Kjersti Grini måtte for annen gang i karrieren motta beskjeden om at korsbåndet var revet av. Nå må hun belage seg på minst et halvt år uten håndball.

- Det er brutalt å få beskjeden. Jeg har vært med på det før og vet hva jeg har foran meg. Det er ikke noe gøy i det hele tatt, sier Kjersti Grini til NTB.

Den norske landslagsspilleren pådro seg skaden under en dansk cupkamp med Ikast mot GOG Gudme søndag kveld. Nå må danskene klarer seg uten den populære bakspilleren, mens landslagstrener Marit Breivik må vente i spenning på om Norges kaptein rekker EM i desember.

Uvirkelig

Kjersti Grini ønsket ikke å spekulere i lengden på fraværet fra håndballbanen, men hadde mer enn nok med å forstå omfanget av beskjeden hun fikk under en undersøkelse mandag.

- Det er litt uvirkelig akkurat nå. Det går liksom noen dager fø r du helt skjønner hva som er skjedd. Akkurat nå har jeg ikke lyst til å tenke på om jeg blir klar igjen til EM. Det blir litt underordnet oppe i alt dette, sier Grini.

Håndballveteranen ble rammet av en lignende skade i det andre kneet i 1997, og har ingen gode minner fra den gang. Hun måtte gjennom tre operasjoner, og var borte fra håndballen i fem måneder.

- Det er kjedelig å tenke på at jeg går fra å være i toppform, til å ikke kunne gå, sier hun.

Sju-åtte måneder?

31-åringen skjønte at noe var alvorlig galt da hun våknet mandag morgen. Beskjeden hun fikk senere på dagen konstaterte at hun hadde helt rett.

- Det er helt uaktuelt å spille håndball akkurat nå. Jeg klarer knapt å gå, og kneet er veldig hovent. Nettopp på grunn av dette må jeg vente noen uker med operasjonen. Så kommer en lang rehabiliteringstid, forteller Grini.

Sist hun var rammet av en korsbåndskade, kom hun forholdsvis raskt tilbake Hun er ikke så sikker på at det går like fort denne gangen.

- Jeg må sikkert regne med sju-åtte måneder. Jeg tror det blir tøffere å komme tilbake nå ettersom jeg er blitt eldre, sier hun.

Vil ikke slutte


Det har skjedd at håndballspillere må avslutte karrieren etter korsbåndoperasjoner, og Kjersti Grini er klar over at det også kan ramme henne.

- Akkurat nå tenker jeg bare på å komme tilbake. Ikke bare på grunn av håndballen, men fordi jeg har lyst til å fungere i det vanlige liv også, forteller hun.

Hun tror ikke den lange tiden det tar å komme tilbake vil få henne til å se annerledes på håndballframtiden.

- Jeg har overhodet ikke tenkt å slutte med håndball, konstaterer hun.

(NTB)