Grini spiller ikke mot Danmark

Hertogenbosch (NTB): Kjersti Grini spiller ikke EM-kampen mot Danmark i kveld. Men til semifinalen lørdag er hun klar - hun akter ikke å tilbringe mer tid på sidelinja enn strengt nødvendig.


SMERTER I HÅNDA: Kjersti Grini dropper dagens gruppe-finale på grunn av håndskaden hun pådro seg i kampen mot Spania.


TRØSTES: Odd Arne Daljord og Marit Breivik trøstet Kjersti i går.

Landslagskapteinen gikk glipp av VM-sluttspillet i fjor på grunn av en kneskade, og hun var redd for at sluttspurten i årets EM skulle ryke da hun skadet håndleddet i kampen mot Spania i går.

Det viste seg bare å være en forstuelse, og allerede i dag er det mindre vondt. Laglege Odd-Arne Daljord er heller ikke i tvil om at Grini er tilbake lørdag.


TRØSTES: Odd Arne Daljord og Marit Breivik trøstet Kjersti i går.

Etter planen
- Hadde det vært finale eller en avgjørende kamp nå, kunne vi antakelig fått til en løsning så Kjersti kunne spilt. Men det ville vært en viss risiko, så det passer bra at hun kan hvile fram til lørdag, sier han til NTB.
- Jeg føler meg ganske sikker på at dette går bra. Bildet så oversiktlig ut i går, og alt går etter planen, sier Daljord.

Grini har i dag trent og kastet ball, men merket at det var for tidlig å spille kampen mot Danmark. - Jeg kjenner press og smerter i skadestedet når jeg holder en ball og beveger håndleddet, sier hun.

«Operasjon Grini»
Daljord vil følge Grini nøye de nærmeste dagene. Blant annet skal han teste ulike teipemåter for på beste måte å stive opp håndleddet til kamp.

- Jeg kommer til å bruke mange timer for å forberede Kjersti psykisk og fysisk til kamp. Det er viktig at hun føler seg trygg mentalt og at hun ikke er redd for å få vondt, sier legen.
I ettermiddag blir det styrke- og utholdenhetstrening på lagkapteinen. Morgendagen tar hun helt fri.

- Jeg skal avslutte julehandelen, sier Kjersti, som har vært en ivrig pengebruker i nederlandske butikker.

font face=arial,helvetica>Tjugum klar
Heidi Tjugum, som forstuet en finger under mandagens trening, er klar igjen. Hun og Cecilie Leganger danner Norges keeperpar i kampen mot Danmark.
Det betyr at Jeanette Nilsen, samt utespillerne Siv Heim Sæbøe og Elise Alsand følger kampen mot danskene fra tribunen.