Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Grini tilbake som matchvinner

Kjersti Grini var tung som bly. Likevel lettet hun og avgjorde til 24-23-seier mot erkerival Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er fryktelig sliten, og det er ikke så gøy å spille når man må hvile hele tiden og ikke orker å løpe så fort hjem i forsvar, sier Grini til NTB.

- Likevel føler jeg at jeg er i god framgang helsemessig. Det har lettet veldig de siste dagene. Å slå Danmark er alltid morsomt. De liker absolutt ikke å tape for oss, fortsetter Grini.

Etter nesten tre ukers sykdom kom landslagskapteinen seg tilbake i spill. Ikke i nærheten av sitt beste, men likevel ytterst avgjørende på en måte som gjør henne til nøkkelspiller nummer en ute på banen under VM.

Hun var direkte innblandet i Norges seks siste scoringer. Tre ganger skar hun gjennom og laget mål selv, ved en anledning ble hun felt til straffe, og to ganger spilte hun opp til scoringer. Det sikret finale mot Ungarn i EHFs jubileumsturnering.

Ungarerne slo Østerrike 26-21 i den andre semifinalen og møter Norge i finalen fredag.

Norge-kompleks

Danmark er i ferd med å oppleve et norsk kompleks som bygger seg kraftig opp. Det er over halvannet år og sju kamper siden danskene slo Norge.

Torsdagsoppgjøret mot Danmark, i samme hall som danskene vant VM-bronsekampen mot Norge med ett mål i 1995, var nok et steg i utprøvingen mot verdensmesterskapet.

Grini er merket av en hard og langvarig influensa. Hun satt litt mer på benken enn hun spilte.

Norge tok ledelsen for første gang like etter pause på stillingen 11-10.

På 16-13 og 17-14 så Danmark avhengt ut. Men Norge bød motstanderen inn i kampen med bomskudd og tekniske feil.

Det var flere muligheter til å hekte Danmark totalt av.

Sterk Leganger

Keeper Cecilie Leganger er som en klokke om dagen. Nå stoppet hun på 18 redninger etter å ha stått for en rekke sterke parader.

Angrepsmessig er det fortsatt nok å jobbe med. 17 tekniske feil og 24 norske avslutninger uten mål sier mye.

To spillere slipper unna kritikken: Strekduoen Elisabeth Hilmo og Else-Marthe Sørlie hadde tilnærmet 100 prosent uttelling i angrep.

Norge starter VM-sluttspillet 4. desember, mot fargerike og ufarlige Brasil. Så følger en rekke kamper som ikke vil være noen målestokk. Først på gruppespillets siste dag venter tilnærmet motstand i form av Slovenia.

(NTB-Espen Hartvig)

GRINI HØYT OPPE: Kjersti Grini ble avgjørende da Norge slo Danmark 24-23.
Hele Norges coronakart