Grini vil lære av Susanns feil

Nyutnevnt landslagskaptein Kjersti Grini mener forgjengeren Susann Goksør Bjerkrheim tok for mye av ansvaret da resultatene sviktet for landslaget. - Den fella skal ikke jeg gå i, sier Grini.

- Susann gikk i fella noen ganger. Hun tok på seg så å si alt ansvar da det gikk dårlig. En landslagskaptein kan ikke gjøre så mye fra eller til dersom andre spillere i laget ikke har dagen og spiller dårlig, sier Kjersti Grini.

I går fikk hun beskjed om at hun skal lede landslaget i Susann Goksør Bjerkrheims skadefravær. Dagen etter debuterte hun som kaptein under treningen på Norges Idrettshøgskole.

Landslagssjef Marit Breivik forutsetter imidlertid at Susann faller tilbake til kapteinsrollen hvis og når korsbåndskaden er leget. Da vil Kjersti igjen bli visekaptein.

Tøffere

- Jeg ser ikke helt den store forskjellen på vervene. Den eneste forskjellen, slik jeg ser det, er at Tonje (Larsen) er ny visekaptein. Susann og jeg utfylte hverandre fint tidligere. Jeg er en litt tøffere variant og setter større krav til de rundt meg, mens Susann nok manglet noe av akkurat den egenskapen. Men jeg tror at en lett blanding av Susann og meg ville være en optimal lagkaptein, hevder den 27 år gamle Tertnes-spilleren med 140 landskamper og 589 mål bak seg.

Allerede onsdag får hun sin debut som landslagskaptein. Da spiller laget mot Tyskland i seksnasjonersturneringen på hjemmebane. Fire dager senere venter regjerende verdensmester Danmark.

NTB