Grip sjansen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I ei tid da norske bedrifter går så det suser og eierne tar ut rekordutbytter, skal verdens fremste skuespillforfatter etter William Shakespeare, 100-års feires. Det dreier seg rett nok om Henrik Ibsens dødsdag, men det er ingen tvil om at det vil bli en markering med voldsom internasjonal oppmerksomhet. Da er det oppsiktsvekkende at norske næringslivsledere ikke kaster seg i kalosjene og presser seg fram i forreste rekke for å sole seg i glansen av dikterens berømmelse.

Men det viser seg altså at NHO-direktør Finn Bergesen jr. får nei når han ringer rundt til sine medlemsbedrifter for å få sponsorer til arrangementene. Norges største bedrifter som Hydro, Telenor og Orkla sier nei, de har andre avtaler. Men næringslivets ledere roser seg jo av at de, i motsetning til byråkrater, kan fange et bytte i flukten. Ibsen er en slik anledning, og med dagens overskudd ville litt ekstra sponsorstøtte knapt merkes på bunnlinja. Stå på Bergesen!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer