Gripende minnestund

KADETTANGEN (Dagbladet): På dagen ett år etter at 14 år gamle Corylton Salmon fra det jamaicanske laget Essex Valley Allstars omkom i en drukningsulykke på det populære badeområdet Kadettangen på Sandvika utenfor Oslo mintes klubben og foreldrene gutten i en gripende minnestund i går kveld.

For mamma Winnifred og pappa Lynval Salmon ble det et første møte med stedet hvor de mistet sønnnen i den tragiske ulykken som innledet fjorårets Norway Cup på tristeste måte.

- Det er godt endelig å få se stedet hvor gutten vår døde. Minnene og sorgen vil alltid være med oss, men å få komme hit er en fin måte å få bearbeidet sorgen på, sier mamma Winnifred.

Gårsdagens minnestund ble ledet av sykehusprest John Grimsby fra Rikshospitalet _ samme prest som sto for seremoniene på strandkanten og på Rikshospitalet i fjor.

- En minnestund her bidrar til at man kommer et steg videre i forhold til hva som hendte her i fjor. Det er en måte å se framover på, samtidig som de alltid vil ha minnene med seg videre, sier John Grimsby til Dagbladet.

Corylton ble også minnet under Norway Cups åpningsgudstjeneste i Bekkelaget kirke.

- Savner ham

Fem av guttene fra årets lag var med også i fjor. De følte det ekstra spesielt å vise sin tidligere lagkamerat den siste ære i går.

Bestekameraten Jason Simpson _ som i likhet med Corylton er keeper _ sier:

- Jeg savner ham veldig, og når jeg står her på stedet hvor han druknet kommer alle minnene tilbake. Det ene øyeblikket lekte vi og tok bilder av hverandre i vannet. Det neste øyeblikket var han borte.

- Man kan aldri forberede seg på å miste sitt eget barn eller andre som står en nær. Heldigvis tar vår Himmelske far vare på oss i slike stunder, sier Winnifred.

Corylton hadde to brødre og en søster. Av moren blir han beskrevet slik:

Snill og høflig

- Corylton var god i både fotball, friidrett og cricket. På forhånd hadde han lest mye om Norge og han gledet seg veldig til å reise hit, sier mamma Winnifred.

I kameratgjengen ble han kalt «Stringbean» _ bønna _ fordi han var så høy og tynn.

- Han var alltid snill og høflig, og det var gøy å være sammen med ham. Han fant alltid på morsomme ting, sier Jason Simpson.

Slagord

I sorgen støttet laget seg til klubbens slagord:

«Med kjærlighet og Gud er alt mulig».

- Dette slagordet har de levd opp til hele tiden, og det har hjulpet dem i den tunge tiden, sier presten.

Essex Valley Allstars og et brasiliansk lag er hentet til Norge med Hydro som sponsor.

I går spilte guttene treningskamp mot hverandre på nadderud stadion, med Vålerenga-spiller Petter Belsvik som dommer.

Det ble 0-5 tap for guttene fra Jamaica.

Men det betydde ingen ting i går.

MINNES DEN AVDØDE: 14 år gamle Corylton Salmon fra Jamaica druknet her ved Kadettangen utenfor Oslo to dager før Norway Cup startet i fjor. I går var laget tilbake for å minnes den avdøde. F.v. Andrew Bent (hovedtrener), Jerome Morrison, Grace Williams (manager), pappa Lynval Salmon, mamma Winnifred Salmon, Codray Martin, Enrico Smith, Jason Simpson og Paul Faces (assistenttrener).