Eliteserien

Grisebanket Godset i nimålsfest

Bodø/Glimt sendte Strømsgodset hjem som slakt, og scoret hele sju mål onsdag kveld.

HERJET: Bodø/Glimt rundspilte Strømsgodset etter alle kunstens regler onsdag. Kampen endte 7-2! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Bodø/Glimt - Strømsgodset: 7-2 (4-0)

- Litt av en kamp vi fikk servert her på Aspmyra, sa Discoverys kommentator Asbjørn Myhre.

Selv om Godset scoret to mål, betydde det lite når Glimt dunket inn hele sju mål bak Godset-keeper Viljar Myhra.

- Dette var blytungt og det er bare å legge seg langflat. Vi møtte ikke opp og når vi ikke gjør det mot et lag som Glimt blir det sånn, sa Godset-keeper Viljar Myhre til Discovery etter kampen.

TUNG DAG: Keeper Viljar Myhra sier Godset ikke møtte opp til kamp, etter syv baklengsmål i sekken. Foto: Mats Torbergsen / NTB
TUNG DAG: Keeper Viljar Myhra sier Godset ikke møtte opp til kamp, etter syv baklengsmål i sekken. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer

- I kveld løsnet det skikkelig for Glimt, og den første omgangen var helt fantastisk, sa kommentator Myhre.

Det ble aldri spennende i solskinnet i Bodø. Glimts hurtige angrepsspill og temposkifter tok helt knekken på bortelaget fra Drammen. På måltavla lyste det 2-0 etter et kvarter, 3-0 etter en halvtime og 4-0 til pause.

- Det var fantastisk mye bra, men vi slipper inn to mål som vi burde unngått. Da hadde vi vært ekstra fornøyd, men det er framgang, gliste Kjetil Knutsen til Discovery etter kampen.

Lasse Nordås kom inn som innbytter og scoret sitt første mål i Glimt-drakta.

- Det var fantastisk gøy. Det har vært en prosess å klimatisere seg i klubben, og det var herlig å nå få min første scoring.

I flere kamper har det lugget for de regjerende mestere, men onsdag kveld satt det offensive slik vi husker det fra fjorårets magiske gullsesong. Glimt-spillerne valset over Godset som en sverm.

Festfotball

Saltnes kickstartet festen etter seks minutter. Da bredsidet han enkelt inn en pasning fra Sondre Sørli, og samme mann doblet ledelsen med en flikk på Patrick Bergs corner i det 15. minutt.

Kvarteret seinere løp Ola Solbakken inn 3-0. Han scoret med innsida av venstrefoten på et perfekt innlegg fra Alfons Sampsted. Like før hvilen ville også Erik Botheim være med på moroa.

Foran keeper satte han hodet på Solbakkens lobb. Med det stoppet han egen måltørke på to kamper og tok seg opp i seks seriescoringer for sesongen. 20 minutter før slutt la innbytter Hugo Vetlesen på til 5-0.

Mikkel Maigaard reduserte deretter for gjestene, men Glimt svarte umiddelbart med to nye scoringer ved Lasse Nordås og Axel Lindahl. På tampen stanget Godsets Gustav Valsvik inn 2-7.

- Dette er bra. Vi trøkket på, hadde bra med energi og lyktes med mye av det vi prøvde på, sa Saltnes til Discovery i pausen.

Også sjefen Kjetil Knutsen likte naturlig nok det han så.

– Jeg føler vi bygger videre på det vi gjorde mot Mjøndalen (2-0-seier). Så er det gøy at vi er effektive, og da blir det underholdende fotball av det, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen.

HERJET: Glimt viste sambatakter på nivå med fjoråret, og ga beskjed om at de blir å regne med også denne sesongen. Foto: Mats Torbergsen / NTB
HERJET: Glimt viste sambatakter på nivå med fjoråret, og ga beskjed om at de blir å regne med også denne sesongen. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer

Hvilte nøkkelspillere

Strømsgodset var ikke helt ufarlige i starten, men i en kamp med åpen fotball møtte gjestene overmakten. Det ville ikke vært noe å si på om Glimt ledet enda mer etter første omgang.

- Jeg må skryte av Glimt. De spiller fryktelig fort, og de er det raskeste laget vi har møtt med ball. Når vi mister den, spiller de fort gjennom oss. I tillegg er de kliniske i boksen, men vi skal tåle å stå i sånne posisjoner, sa Godset-trener Håkon Wibe-Lund.

Knutsen benyttet muligheten til å hvile spillere tidlig. Foran sidebyttet tok han ut både Saltnes og Solbakken til fordel for Vetlesen og Pernambuco.

- Vi er inne i et tett kampprogram, og det er litt småkjenninger på enkeltspillere. Vi må holde enda flere i kampform, og da må de få mer enn noen minutter. Dette er et perfekt tidspunkt for dem.

FØRST: Glimts 21 år gamle spiss scoret årets aller første mål i Eliteserien da han fant veien til nettmaskene mot erkerival Tromsø. Video: Ivan Larsson / Dagbladet TV Vis mer

Framskutt

Bortsett fra en liten Godset-offensiv tidlig i 2. omgang, lå det en femte Glimt-scoring i lufta på Aspmyra. Den kom ved Vetlesen i det 71. minutt, og det skulle seinere komme enda mer.

Onsdagens kamp var framskutt på grunn av Glimts deltakelse i Europa i sommer. De gulkledde går tidlig i juli i gang med mesterligakvalifisering mot polske Legia Warszawa.

Glimt topper tabellen med 19 poeng etter åtte kamper. Det er to poeng ned til toer Molde. På seks kamper har Strømsgodset plukket sju poeng.

- Slipper oss fri

Bodø-kaptein Patrick Berg var strålende fornøyd etter kampen, og synes det var forløsende å spille fotballen de har ønsket å få til tidligere i sesongen.

- Vi kommer ut og har god energi, og jeg føler at vi klarer å slippe oss mer fri i dag. Til nå har det lugga litt og vi har sammenliknet oss litt for mye med fjoråret, men i kveld var det deilig å spille kamp, sa Berg til Discovery etter nedsablingen.

Sommerkampene i Eliteserien kommer svært tett. De neste 17 dagene skal Glimt møte fem lag til, og først ut blir Vålerenga. Det oppgjøret spilles i Oslo søndag kveld. Noen timer tidligere gjester Godset naborivalen Mjøndalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer