Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Griseflaks ga Rangers-avansement

Skotsk jubel - engelsk skuffelse.

• Werder Bremen-Rangers 1-0 (1-2 sammenlagt), Sporting-Bolton 1-0 (2-1 sammenlagt)

(Dagbladet.no): Synes du helgens Portsmouth-seier mot Manchester United var et stjerneeksempel på flaks, tilfeldigheter og urettferdighet innen fotballen?

Da bør du kanskje finne frem et rykende ferskt opptak av kveldens UEFA-cup-oppgjør mellom Werder Bremen og Glasgow Rangers.

For dette var kampen egnet til å redefinere forslitte floskler som «cup er cup» og «fotballen er rund». Noe UEFAs offisielle statistikk er med på underbygge:

35-4 i antall skuddforsøk i hjemmelagets favør , forteller at det var Werder mot Rangers-keeper Allan McGregor i Rune Bratseths gamle lekegrind, Weserstadion.

- Jeg kan ikke huske sist vi dominerte en kamp like mye. Dette var urettferdig, sukket Diego.

Nevnte Diego skulle bli den eneste som sørget for en mikroskopisk dose malurt i  McGregors beger da han etter snaue timen viste hvorfor større klubber enn Werder Bremen sikler etter den brasilianske ballkunstnerens tjenester neste sesong.

Playmakeren fanget opp en ball i returrommet foran 16-meteren, vippet ballen elegant over en utrustende Rangers-forsvarer, kroppsfintet bort en annen for så å hamre inn et uttagbart skudd nede ved stolpen med venstrefoten.

FORSPILTE MULIGHETERS KAMP: Markus Rosenberg og Werder Bremen misbrukte målsjanse på målsjanse. Da endte det i fortvilelse for svensken og hans lagkamerater. Foto: AFP/Scanpix
FORSPILTE MULIGHETERS KAMP: Markus Rosenberg og Werder Bremen misbrukte målsjanse på målsjanse. Da endte det i fortvilelse for svensken og hans lagkamerater. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

En klassescoring av en klassespiller.

Ineffektive verter

Med over en halvtime igjen å spille, og et Rangers-lag i ferd med å gå opp i limingen, virket det som om vertene skulle klare å utligne skottenes tomålsforsprang fra kampen på Ibrox.

Men det ville seg altså ikke.

I kampens sluttminutter hadde hjemmelaget et skudd på undersiden av tverrliggeren, men ballen ville ikke inn takket være en minimal, men matchvinnende berøring fra Allan McGregors ytterste fingerledd.

- Ett, to eller tre mål til. Ja, vi hadde sjansene, men maktet ikke å utnytte dem. Fakta er at vi ikke klarer å score nok mål, sa Bremen-trener Thomas Schaaf oppgitt.

Eneste britiske innslag

Dermed blir Rangers eneste britiske innslag i kvartfinaletrekningen, noe som står i kontrast til Champions League hvor fire av åtte har tilholdssted i Premier League.

Bolton og Daniel Braaten hadde muligheten til å gjenreise noe av den tapte engelske stoltheten, etter at både Tottenham og Everton røk på forsmedelige straffenederlag mot henholdsvis PSV og Fiorentina, men Sporting ble hakket for sterke i Lisboa.

Braaten fikk en sjelden mulighet som innbytter, men klarte ikke utgjøre den store forskjellen i de 20 minuttene han spilte.

MATCHVINNER: Rangers-keeper Allan McGregor var omtrent et lag alene mot Werder Bremen.
ENGELSK NEDTUR: Bolton var Premier Leagues siste håp ui UEFA-cupen. Det gikk galt mot Sporting Lisboa.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media