Grisehets mot RBK

Grisetryne-hetsen rammer Rosenborg igjen. Denne gangen er det Tromsø IL og ikke supporterne som står bak utspillet.

«Grisetryne» ropte TIL-supporterne til Nils Arne Eggen under en seriekamp på Alfheim i 1994. RBK-sjefen raste mot supporterne.

- Jeg finner meg ikke i å bli kalt «grisetryne» og andre vulgariteter hver gang jeg reiser meg fra benken, uttalte han til Dagbladet den gang.

Foran kampen mot Rosenborg på Alfheim i morgen er det hjemmeklubben selv som står for karakteristikken «grisunger» om Rosenborg. På kampplakatene som henger rundt i Tromsø, reklameres det for seriekamp mellom Tromsø og «Troillongan/Grisongan».

- Ordet grisongan kommer fra bildet, men vi spiller også på grisetrynedebatten fra 1994, forklarer Skjalg Andreassen i Krysspress - selskapet som har laget reklameplakaten for TIL.

Klubbformann Gunnar Wilhelmsen vil ikke kommentere plakaten, ettersom han ikke har sett den.

- Jeg har heller ikke sett den, og vil derfor ikke si noe, uttaler administrerende direktør i TIL, Brynjar Elde.

- Ikke akkurat et litterært høydepunkt eller en lekkerbisken, flirer Nils Arne Eggen når han får høre om PR-gimmicken i nord.

- Det sier mest om dem selv - den slags hever i hvert fall vi oss over. Det er så dumt at. Et lavmål. Jeg orker ikke ergre meg over det en gang, selv om du blir lei av å høre sånt skvalder fra tribunen, sier Eggen til Dagbladet.

Leder Roger Aabel i supporterklubben til RBK mener reklamen er noe på kanten når den spiller på den tidligere karakteristikken av Eggen.

- Det er en usaklig hets mot Nils Arne, og den er ikke morsom, mener Aabel.

Leder for supporterne til hjemmelaget, Arvid Olsen, synes plakaten er barnslig.

- Noen synes sikkert dette er morsomt, personlig mener jeg at de kunne spart seg for den vinklingen - jeg ønsker ikke en ny debatt om grisetryner, sier Arvid Olsen i Isberget.

<B>KAMPPLAKAT:</B> Ordet grisongan spiller vider på TIL-hetsen mot Nils Arne Eggen da han ble kalt for grisetryne.