Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Grisehoder og trusler mot Djurgården

Aksjon i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Djurgården (DIF) tapte mandag kveld 2-0 borte mot Gefle. Klubben ligger midt på tabellen, ni poeng etter serielederne Elfsborg og AIK. I tillegg ligger også Hammarby over dem på tabellen.

Det betyr at DIF er dårligst i Stockholm, noe som gjør at ord som sportslig krise blir brukt i den svenske hovedstaden.

Andre bruker sterkere virkemidler for å uttrykke seg.

I natt plasserte noen to grisehoder på DIF-adresser i byen, med et brev med klare beskjeder til Djurgården-ledelsen i munnen på grisetrynet.

- Dette er selvfølgelig ikke bra for klubben, sier pressetalsmann Jonas Riedel til Expressen.

Jonevret i skuddlinja

Tidligere denne sesongen har supporterne uttrykt sin misnøye med bannere på tribunen. I natt ble først et grisehode plassert ved treningsanlegget og deretter på trappa til klubbkontoret.

Politiet rykket ut og fjernet hodene, og på grunn av innholdet i brevene har politiet opprettet en trusselsak.

GRISEHODE PÅ TRAPPA: Politiet fjernet i natt dette grisehodet fra trappa til klubbkontorene til Djurgården. Foto: ULF KARLSSON/EXPRESSEN
GRISEHODE PÅ TRAPPA: Politiet fjernet i natt dette grisehodet fra trappa til klubbkontorene til Djurgården. Foto: ULF KARLSSON/EXPRESSEN Vis mer

- Årsaken er at dette dreiser seg om en mistanke om ulovlige trusler, sier Anders Eklund i Norrmalmspolisen til Expressen.

Ifølge politiet retter deler av innholdet i brevene seg direkte mot trener Kjell Jonevret, tidligere kaptein i Viking.

Jonas Riedel vil likevel ikke slå fast at det er oppgitte DIF-supportere som står bak disse truslene.

- Jeg er ikke så sikker på at det er Djurgårdare som har gjort dette. Det er ikke alltid de man tror som står bak slike ting, sier Riedel.

• Sjekk stillingen i Allsvenskan

Ikke første gang

Etter tapet mot Gefle har det vært skrevet mye krass kritikk på forskjellige diskusjonsforum på nettet, men Riedel sier at de ikke har mottatt noen konkrete trusler - før i natt.

- At man skriker på trenerens avgang under en kamp, er en ting. Men det er ikke morsomt når dette utvikler seg til truende handlinger.

image: Grisehoder og trusler mot Djurgården

- Er det ubehagelig?

- Ja, absolutt. Alle jobber knallhardt for å gjøre det beste ut av situasjonen vi er i, og dette gir oss ikke akkurat ekstra energi, sier Riedel.

PS! I midten av juli plasserte noen et grisehode ved klubblokalet til Hammarby, etter at klubben ramlet ned fra 1. plassen i Allsvenskan.

PÅ TRENINGSFELTET: Dette hodet ble plassert på gjerdet ved treningsfeltet til Djurgården.