Grisekamp

15 gule og to røde kort til tross, Miroslav Klose scoret igjen og Tyskland er videre. Kampen minutt for minutt!

KAMERUN - TYSKLAND 0-2: Det gikk som de fleste hadde ventet - Tyskland slo Kamerun og gikk videre fra gruppe E.

Men det så lenge vanskelig ut for tyskerne. Kamerun hadde en rekke store sjanser i første halvdel av første omgang og bare en god og heldig Oliver Kahn holdt Rudi Völlers mannskap inne i kampen.

Det ble ikke særlig lysere - sett med tyske øyne - da Carsten Ramelow fikk rødt kort noen minutter før pause.

Men det var likevel ingen som ble sjokkert da Miroslav Klose slo gjennom innbytter Marco Bode fem minutter ut i andre omgang. Werder Bremen-veteranen, som tidligere i år ble koblet til Rosenborg, rullet inn 1-0. Effektivt og enkelt. Typisk tysk vil mange si.

- Vi måtte spille mer defensivt i andre omgang fordi vi var ti mann. Vi visste de hadde svakheter, men vi dro ikke fordel av dem i første omgang, sier målscorer Bode.

Elleve minutter før slutt satte Miroslav Klose spikeren i den berømte kista for Kamerun. VMs toppscorer nikket inn sitt femte mål i mesterskapet og sørget for at han fortsatt troner alene på toppscorertronen.

Kamerun var av mange plukket ut som en av VMs store outsidere. Nå drar de hjem allerede etter gruppespillet som en av VMs store skuffelser. Grønntrøyene har ikke vært i nærheten av å leve opp til forventningene.

  • Men de vil i alle fall bli husket for å ha vært med i VMs kortrikeste kamp. Totalt ble det delt ut 16 gule kort. Begge lag fikk en mann sendt i dusjen før full tid.
  • Tyskland møter toeren i gruppe B, Sør-Afrika, Paraguay eller Spania, i åttedelsfinalen som spilles lørdag.
KJEMPESJANSE:</B> Olembe hadde en kjempesjanse til å gi Kamerun 1-0. Foto: SCANPIX/REUTERS/Reinhard Krause
KORT PROSESS:</B> Det ble en hektisk kamp for den spanske dommeren Foto: SCANPIX/REUTERS/Mark Baker
<B>TØFFE TAK:</B> Det ble ikke lagt noe i mellom da Tyskland møtte Kamerun. Foto: SCANPIX/AP/Christoph Stache