Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Grisevær hjalp halve hoppukelaget (Foto)

OBERSTDORF(NTB): Gonggongen reddet fire norske hoppere fra ydmykelse i dag. Kvalifiseringsomgangen ble avlyst, og Kristian Brenden, Roar Ljøkelsøy, Håvard Lie og Tommy Ingebrigtsen får alle en ny sjanse i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De var nede for telling, kommenterte hoppsjef Trond Jøran Pedersen dagen før åpningsrennet i den 46. tysk-østerrikske hoppuken. På grunn av sludd stoppet juryen kvalifiseringsomgangen da det sto igjen 16 hoppere på toppen i den noe ombygde Schattenbergbakken.

Men Pedersen opplevde ikke bare mager norsk hopping. Bare fire mann hadde hoppet bedre enn debutant Stian Kvarstad fra Ham-Kam da bakken ble stengt. Også Espen Bredesen presterte fin hopping, kanskje det beste han har gjort til nå i sesongen.

- Bare Kvarstad og Bredesen var på sporet. Øvrige nordmenn viste ikke på langt nær det de har prestert under trening. De må være mer offensive. I timene foran mandagens nye kvalifiseringsomgang har vi mye å arbeide med, slo Pedersen fast.

Kulen denne gang

- Mandag forlanger jeg tøffere innstilling. Under trening har samtlige vært vel så gode som Kvarstad, sa Pedersen, som mente Tommy Ingebrigtsens kvalifiseringshopp var utilgivelig. Verdensmesteren fra Thunder Bay reiste seg opp og landet på 58 meter.

Håvard Lie og Kristian Brenden, begge med gode svev under fjorårets hopping i Oberstdorf, måtte begge kjøre mesteparten av unnarennet denne gang. Roar Ljøkelsøy, som viste fine takter i Engelberg foren uke siden, lå på 52. plass da rennet ble stoppet.

Lasse Ottesen hoppet på det jevne og ville ha kvalifisert seg, mens Henning Stensrud aldri slapp til i kvalifiseringsomgangen. Han er for øvrig automatisk kvalifisert for det første rennet i hoppuken fordi han ligger blant de 15 beste i verdenscupen.

- Det er nok det beste jeg har prestert på snø denne sesongen. Får jeg ut alt i konkurranse, kan alt skje, sa Bredesen. Det betyr at han kan kjempe i toppen.

Kjørte på lim

Ifølge Bredesen var forholdene i tilløpet som å kjøre på lim. Nysnø på den gamle snøen skapte store problemer for hopperne. Farten varierte med fire kilometer mellom enkelte hopp.

Mange syntes det var pussig at den norske TD (teknisk delegert fra FIS) Torgeir Nordby ikke stoppet konkurransen tidligere. Bare de 15 beste i verdenscupen og finnen Mika Laitinen gjensto da juryen endelig sa sitt i Schattenbergbakken. Rett før avgjørelsen hadde hoppere som Andreas Goldberger og Rainer Schwarzenberger landet på kulen.

I morgen formiddag får de alle en ny sjanse. Men det vil ikke bli hoppet etter den såkalte KO-metoden i 1. omgang. Det blir derfor hoppet etter vanlig reglement i Oberstdorf, hvor det ikke har vært norsk seier i hoppuken siden Vegard Opaas vant i 1986.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!