Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Grönhagen: - Ubegripelig

Fjorårets sølvtrener lider med FFK.

TUNG KVELD: Her feirer Anders Grönhagen FFK-sølvet i fjorårets Tippeliga. I kveld satt han vantro i Stockholm og så gamleklubben rykke ned. 
Foto Linn C. Olsen / SCANPIX
TUNG KVELD: Her feirer Anders Grönhagen FFK-sølvet i fjorårets Tippeliga. I kveld satt han vantro i Stockholm og så gamleklubben rykke ned. Foto Linn C. Olsen / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet): I fjor høst ledet Anders Grönhagen Fredrikstad til sølvmedalje i Tippeligaen. I kveld satt han foran dataskjermen hjemme i Stockholm og hørte gamleklubben rykke ned over nettradio.

- Jeg er sjokkert. Det er ubegripelig, sier en trist Grönhagen til Dagbadet.

Han forlot trenerjobben i Fredrikstad i august. På det tidspunktet var han sykmeldt for andre gang i 2009, og i hans sykefravær styrte assistent Tom Freddy Aune skuta med heller nedslående resultat.

Deprimert eks-trener

FFK-ledelsen følte de måtte ta grep - og løsningen ble å hente Tom Nordlie fra Kongsvinger.

Grönhagen vil ikke ha noen formening om jobben hans etterfølger er gjort, men lider med både ham og laget.

- Jeg var i Fredrikstad i nesten tre år, og har hatt det jævla fint der. Jeg blir smittet av denne tristheten, følelsen min er at byen trenger et tippeligalag. Folket har akseptert at FFK havnet et stykke ned på tabellen i år, men ikke at de skulle rykke ned, sier han.

- Hva har gått galt?

- Det er mange faktorer, jeg vil ikke gå inn på min analyse. Min situasjon har jo ikke vært heldig, men laget er for bra til å spille Adeccoliga. Det kan jeg konstatere uansett hvem som styrer. Etter at jeg dro har de jo fått inn tre, fire nye spillere også.

- Hvordan har du det i kveld?

- Jeg blir deprimert. Jeg er delaktig i dette selv, jeg var med på de første ni kampene. Byen har vært topp å jobbe i, FFK er ikke en klubb som skal måtte rykke ned, sier Grönhagen.

Sikker på at FFK reiser seg

Som er sikker på at klubben vil reise seg i første forsøk:

- Naturligvis. De kommer ikke til å ha ha problemer med å rykke opp igjen.Får de orden på økonomien, så er det et lag som skal være blant de fem, seks beste i Tippeligaen, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media