- Grönhagen har full tillit

Klubben bekrefter sykemelding.

SYKEMELDT: Fredrikstad-trener Anders Grönhagen. Foto: Jon Olav Nesvold / SCANPIX .
SYKEMELDT: Fredrikstad-trener Anders Grönhagen. Foto: Jon Olav Nesvold / SCANPIX .Vis mer

||| (Dagbladet.no) I går kveld meldte nettsida ffksupporter.net at Anders Grönhagen igjen er sykemeldt.

Dagbladet fikk ikke tak i Fredrikstad-ledere som kunne bekrefte dette i går, og Ardian Gashi sa at spillerne også sleit med å komme gjennom til klubbledelsen.

Nå bekrefter FFK at hovedtreneren er sykemeldt.

- Dette er en helt vanlig sykemelding og vi ønsker vi ikke å kommentere noe mer rundt sykemeldingen. Vi ber om ro rundt situasjonen og ønsker å understreke at Anders har klubbens fulle tillit, sier klubbdirektør Runar W. Henriksen til klubbens hjemmeside.

- Anders har ikke følt seg i form. Vi håpet i det lengste at han skulle bli bedre, men respekterer selvfølgelig fullt ut at han ikke føler seg bra. Dette er noe som har kommet gradvis, sier Henriksen til Dagbladet.

Supporternettstedet skrev i går at dette kan være slutten for svensken i klubben, men dette tilbakevises nå av klubbledelsen. Grönhagen undertegnet 17. januar en kontrakt som skal vare ut 2010.

- Dette er tatt helt ut av lufta og det er trist med slike spekulasjoner, sier Henriksen.

Grönhagen er sykemeldt på ubestemt tid og assistenttrener Tom Freddy Aune overtar ansvaret fra og med i dag.

Den svenske FFK-treneren ble sykemeldt 23. mars i år, for å bli operert for forstadiet til prostatakreft. Én måned etter var han tilbake i FFK.

Assistenttrener Aune overtok ansvaret i denne perioden også. Da Grönhagen kom tilbake sa han at de svenske legene som opererte ham fortalte om et vellykket inngrep.

- De fjernet den rakkeren som det var noe galt med. Teknikken fikser det meste nå og vi må jo stole på robotene. Vi kunne også utsatt operasjonen, for det er normalt sett en langsomt voksende sykdom. Men jeg ville ikke ha det i kroppen, og tenkte at det ville være best å ta bort skiten, sa Grönhagen i april.