Grönhagen vil ha Nannskog-straff etter dommerkritikk

Etterlyser likhet for loven.

(Dagbladet.no): - Han (Terje Hauge) var horribel i dag altså. Det var tungt. Det føltes som å spille mot 14 mann, i stedet for 11. Det var tungt, men sånn blir det kanskje i blant. Han hadde en dårlig dag, og det kan vi også ha.

Slik beskrev Daniel Nannskog innsatsen til Terje Hauge, etter at dommeren viste ut Morten Morisbak Skjønsberg etter 19 minutters spill under Stabæk-Viking sist søndag.

Nå vil FFK-trener Anders Grönhagen ha Nannskog straffet for uttalelsene, melder TV 2 Sporten.

- Jeg synes det skal være likhet for loven. Det er det ikke i denne saken, det er mer som et lotteri, sier treneren til TV 2.

Grönhagenhar fjorårets FFK-kamp mot Strømsgodset friskt i minne.

Da fikk daværende Fredrikstad-spiller John Anders Bjørkøy én kamps karantene for å ha uttalt at Godset spilte med 12 mann, og at den tolvte mannen var dommeren.

Også da etterlyste FFK-treneren rettferdighet fra NFF.

Roger Næss, seksjonsleder i NFF, er ikke enig med Grönhagen.

FRUSTRERT: FFK-trener Anders Grønhagen etterlyser likhet for loven. Han mener NFF driver et lotteri når det bestemmes hvem som skal straffes. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet
FRUSTRERT: FFK-trener Anders Grønhagen etterlyser likhet for loven. Han mener NFF driver et lotteri når det bestemmes hvem som skal straffes. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet Vis mer

- Det er lov å kritisere ham (dommeren) for ikke å ha en god dag på jobben, men ut fra sammenhengen kan man ikke i den siste saken si at den er rettet direkte mot hans partiskhet, sier Næss. 

I kveldens Sportstabloid på TV 2 forklarte Stabæk-trener Jan Jönsson at frustrasjonen fra søndag ikke har gått over.

- Jeg er enda mer oppgitt i dag, og savner fotballfølelse og spilleforståelse. Med litt fotballforståelse nøyer du deg med straffespark, sa svensken.

Terje Hauge står fortsatt på sitt. Han har sett bildene flere ganger, og står for vurderingen han tok.

- Fra min vinkel og min posisjonen så har jeg tatt en vurdering jeg står for i dag. Jeg må forholde meg til retningslinjene som er satt, sier Hauge, som fikk mer Nannskog-kritikk i dagens VG.

Svensken fulgte opp uttalelsene fra Viking-kampen med å ønske seg at Hauge ikke dømmer Stabæk resten av sesongen.

Det fikk NFF-president Sondre Kåfjord til å reagere.

- Det er å gå langt over streken. Vi må unngå en sutrekultur i norsk toppfotball, det er ingen tjent med, sa Kåfjord i en pressemelding.

Grönhagen vil ha Nannskog-straff etter dommerkritikk
KRITISERT: Terje Hauge viste ut Morten Skjønsberg etter Stabæk-Viking søndag. Den avgjørelsen har blitt heftig debattert i fotball-Norge de siste dagene.
RASENDE: Daniel Nannskog hadde lite til overs for Terje Hauges innsats etter kampen mot Viking søndag.