Grönholm til Ford

Sjokkovergang i wrc-sirkuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere verdensmester Marcus Grönholm (37) har undertegnet en toårskontrakt med Fords wrc-lag.

Grönholms signering kommer overraskende, fordi finnen og Sebastien Leob begge ble koblet til et nytt privatlag som skulle fylle hullet etter Peugoet og Citroen neste sesong.

Det to franske lagene legges ned, med muligheter for et comeback i 2007.

Nå håper i stedet Ford på en VM-tittel i 2006 med Grönholm. Det blir i så fall lagets første seier i sporten siden 1981.

- Mitt hovedmål var å hente en fører av aller høyeste kvalitet. Marcus Grönholm er helt klart den føreren, sier Ford-sjef Malcolm Wilson til wrcs offisielle hjemmeside.

Wilson er smigret over at finnen, som ligger på andreplass i årets VM, valgte Ford. Grönholm vant VM-tittelen i både 2000 og 2002 med en Peugeot 206.

-  At en sjåfør som Marcus, som har åpenbare tittelambisjoner, velger oss de to neste sesongene, gir oss stor selvtillit, sier Ford-sjefen.

Det er ennå ikke klart hvem som blir Fords annenfører neste sesong.  Denne sesongen har Roman Kresta og Toni Gardemeister kjørt for teamet, pluss blant andre Henning Solberg via et satelittlag.

FORD-MANN: Marcus Grönholm kjører Ford de to neste sesongene, etter fem år hos Peugeot. Han står med 18 VM-løpsseirer og to VM-titler. Foto: Scanpix/Ap
FORD-MANN: Marcus Grönholm kjører Ford de to neste sesongene, etter fem år hos Peugeot. Han står med 18 VM-løpsseirer og to VM-titler. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer