Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gro ble sjokkert av Breivik-uttak

For hun var enda ferskere enn det Stine (19) er.

DRONNING OG PRINSESSE: Gro Hammerseng er landslagets playmaker. Stine Bredal Oftedal er jenta som står klar til å overta rollen som midtback på landslaget. I morgen kveld mesterskapsdebuterer hun.
DRONNING OG PRINSESSE: Gro Hammerseng er landslagets playmaker. Stine Bredal Oftedal er jenta som står klar til å overta rollen som midtback på landslaget. I morgen kveld mesterskapsdebuterer hun. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Stine Bredal Oftedal var den store overraskelsen i Thorir Hergeirssons EM-tropp.

19-åringen hadde bare én treningssamling med landslaget på samvittigheten, da navnet hennes ble lest opp av landslagssjefen for tre uker siden.

Lagkaptein Gro Hammerseng kjenner seg godt igjen. Hun var faktisk enda ferskere da hun ble tatt ut til et mesterskap for første gang.

- Jeg fikk sjokk Vi skrur tida ti år tilbake. EM i Romania var bare noen uker unna og Marit Breivik måtte hente inn unge jenter for å fylle opp troppen. Gro Hammerseng var da helt ukjent utenom de innerste håndballkretser.

Og hun ble minst like sjokkert som Bredal Oftedal da hun fikk den overraskende telefonen.

- Jeg hadde også bare én samling før jeg ble tatt ut til mesterskapet. Faktisk hadde jeg bare vært med på én totimersøkt med laget, før jeg fikk beskjed om å være med. Da fikk jeg sjokk, sier Hammerseng til Dagbladet.

Derfor er det fristende å trekke paralleller mellom dem.

Det er nemlig mange likheter.

Arvtakeren? Begge er midtbacker og de er ganske like i spillestilen.

- Stine er flink til å sette tempo og er god til å sette opp medspillere. Hun er også god i ankomst og kontra, og har store tempovekslinger og brudd i spillet sitt, sier Gro.

Det kunne like gjerne vært en beskrivelse av henne selv.

DEBUTEN: Gro Hammerseng smiler fornøyd sammen med Camilla Thorsen etter landslagsdebuten. Den endte med 26-18-seier mot Polen. Foto: DAGBLADET
DEBUTEN: Gro Hammerseng smiler fornøyd sammen med Camilla Thorsen etter landslagsdebuten. Den endte med 26-18-seier mot Polen. Foto: DAGBLADET Vis mer

Thorir Hergeirsson tenker mye på framtida med dette uttaket, selv om han understreker at Bredal Oftedal også kan bidra i dette mesterskapet.

- Stine har en enorm spisskompetanse og den trenger vi i troppen. Vi snakker om en ekstrem fart, temposkifte og avløpsteknikker. Hun kan gå av spillere og sette andre i gode posisjoner. Dette kan være godt å ha mot ulike forsvarskombinasjoner, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Svever fortsatt For 19-åringen er det fortsatt litt uvirkelig det som skjer, og spenningsnivået dagen før EM-åpningen er stort.

- Men sånn skal det jo være. Det blir veldig spennende i morgen, men det er vanskelig å sette seg inn i hvordan det vil være. Jeg svever fortsatt, sier hun til Dagbladet.

Nå skal hun møte verdens beste spillere - og hun skal også spille sammen med noen av de fremste håndballsporten har. Spillere som hun har hatt som forbilder.

- Det er litt rart å spille sammen med dem, for dette er jo spillere jeg har sett opp til. De er jo så gode at det er et privilegium å stå på banen med dem. Dette er noen hakk over alt jeg har vært med på tidligere.

LIKE SPILLERTYPER: En beskrivelse av Stine Bredal Oftedal, kan like gjerne klistres på Gro Hammerseng.
LIKE SPILLERTYPER: En beskrivelse av Stine Bredal Oftedal, kan like gjerne klistres på Gro Hammerseng. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!