- Gro blir stjerne

Magdalena Forsberg (32) har vært verdens beste kvinnelige skiskytter de siste tre årene. Og hun har allerede plukket ut hvem hun tror vil dominere idretten i mange år framover: Gro Marit Istad (22).

- Gro Marit har allerede bevist at hun kan slå alle. Hun var helt rå da hun vant sprinten i Pokljuka før jul med nesten 50 sekunder, sier Magdalena Forsberg til Dagbladet.

Og utdyper videre:

- Gro Marit har alt som skal til. Hun er en lovende skytter, og når hun er i form så går hun veldig fort på ski. Når hun blir mer stabil er jeg overbevist om at det bor en verdensmester i Gro Marit. Hun kan faktisk vinne allerede i dette mesterskapet, mener Magdalena.

Talentet til den unge vossejenta er det ingen tvil om:

Istad er juniorverdensmester i sprint fra 1998. Og har vunnet EM-gull for juniorer i både sprint og normaldistanse.

- Gøy med skryt

I tillegg til verdenscupseieren like før jul.

- Klart det er gøy å få slik skryt fra Magdalena. Hun er tross alt verdens beste skiskytter. Mitt mål er å bli like stabil i toppen som henne, for hun har vist en fantastisk jevnhet, smiler Gro Marit Istad beskjedent.

Den sjarmerende andreårs-senioren er ikke den som gjør mest ut av seg.

Men Forsberg er ikke beskjeden på hennes vegne.

Stort potensial

- Gro har et veldig stort potensial. Mye større enn det jeg har hatt, så hun kommer dere til å få mye moro med i framtida.

Og svenskenes store stjerne vet da også hva hun snakker om: På bare fem og en halv sesong som skiskytter har hun en imponerende merittliste:

  • Tre individuelle VM-gull.
  • Hun har vunnet v-cupen sammenlagt de tre siste årene - og har den gule ledertrøya nå også.
  • Hun blir historisk i Sverige hvis hun i år vinner verdenscupen for fjerde år på rad. Et slikt kunststykke klarte selv ikke megastjernene Ingemar Stenmark eller Gunde Svan i sine idretter.
SVENSK STØTTE: Magdalena Forsberg (t.v.) tror det blir vårt VM-håp, Gro Istad, som kommer til å dominere skiskytingen i årene framover