- Gro en pryd for håndballen

Dansk håndballboss skryter av de norske jentene.

Den danske håndballbossen Morten Stig Christensen skryter vilt av Gro Hammerseng og de andre norske jentene i ligaen hans.

Fredag er det første DM-finale med ti norske på banen.

- Både Ikast og Viborg har norske spillere i bærende roller. Jeg koser meg når jeg ser dem spille. Gro Hammerseng er en favoritt. Hennes innsats, vilje og spill med hjertet er flott. Hun kan også spille begge veier. I mine øyne er hun en pryd for håndballen, sier håndballpresident Morten Stig Christensen til NTB.

Han vet hva han snakker om. Christensen har blant annet spilt tre OL for Danmark og et tonn med klubb- og landskamper på toppnivå.

Ikast har hele sju norske jenter på kontrakt. Det er mellom 90 og 100 utlendinger i danske toppserie.

- Det er ikke bare bra selv om de norske i stor grad er markante på sine lag.
Trøbbel
- De beste bidrar veldig godt til å holde nivået oppe. De som en nest- og tredjehest er ikke så bra. De gjør også at de unge danske spillerne får lite spilletid. Vi må også innrømme at danske klubber ikke presterte så godt som forventet i europacupen i år. Vi hadde ambisjoner om finaler. I tillegg har det også vært litt ujevn kvalitet i den danske serien i år. Blant annet med altfor mange tekniske feil, sier Christensen.

- Hvordan kan norsk håndball konkurrere med Danmark igjen?

- Det er en seig jobb som vil ta noen år. Men man må bygge opp en økonomisk basis og få to-tre profiler hjem. Jeg synes Larvik har vært nær ved å klare det.

- Hvem vinner av Ikast og Viborg over tre kamper?

NORSKE DUELLER I FINALEN: Gro Hammerseng er en av hele ti norske jenter på finalelagene i Danmark. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
NORSKE DUELLER I FINALEN: Gro Hammerseng er en av hele ti norske jenter på finalelagene i Danmark. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- Ikast har sjansen om forsvarsspillet sitter og Gro Hammerseng spiller opp mot sitt beste. Som lag er Viborg best, men det har variert litt i spillet denne sesongen.

(NTB)

- Gro en pryd for håndballen