- Gro er ei nådeløs popstjerne

Som er sjeldent jordnær. - Aldri sett maken, sier treneren.

IKONET: Gro Hammerseng blir beskrevet som et ikon av treneren sin. Foto: BJØRN LANGSEM
IKONET: Gro Hammerseng blir beskrevet som et ikon av treneren sin. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Da Gro Hammerseng (30) ankom fergeterminalen i Larvik i sommer, fikk ikke LHK bare en av verdens beste håndballspillere. De fikk også et håndballikon.

For det er ikke mange som kan måle seg mot den stjernestatusen playmakeren har, ikke bare her i Norge - men også i resten av Håndball-Europa.

I Larvik setter de stor pris på begge disse tingene - og litt til.

Jordnær - Gro er ei popstjerne og hun har flere treff på nettet enn resten til sammen. Hun er et moteikon og en fotomodell - som er opptatt av klær, interiør og farge. Samtidig, du skal lete lenge etter en mindre jålete og mer jordnær person, sier Larvik-trener Karl Erik Bøhn til Dagbladet.

For Gro liker egentlig ikke å stikke hodet fram. Det er bare på håndballbanen hun gjør det.

Utenfor banen er hun mer opptatt av hvordan andre har det.

- Samtidig som hun er helt nådeløs når hun spiller, med sitt voldsomme vinnerinstinkt - har hun en utrolig omtanke og omsorg for folk. Den kombinasjonen tror jeg ikke jeg har sett før, sier Bøhn.

Og får støtte av sin trenerkollega Tor Odvar Moen.

NÅDELØS: Larvik-trenerne skryter av Gro Hammersengs evne til å kombinere nådeløsheten med omsorgsegenskapene. Foto: BJØRN LANGSEM
NÅDELØS: Larvik-trenerne skryter av Gro Hammersengs evne til å kombinere nådeløsheten med omsorgsegenskapene. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

- Når konkurransepæra er skrudd på, er hun helt nådeløs. Hun vil vinne og gjøre sitt beste for enhver pris, sier han til Dagbladet.

- Sånn hun er De er ikke alene om å dele denne oppfatningen. Da Gro Hammerseng gjorde comeback på landslaget, spurte Dagbladet resten av jentene hva de tenkte om hennes retur til norsk håndballs flaggskip. Omsorgsevnen var gjengangeren.

Tonje Larsen: - Hun har et voldsomt vinnerinstinkt og så bryr hun seg om alle og passer på at alle har det bra.

Kari Mette Johansen: - Hun er fantastisk som person og bryr seg om alle. Og så skaper hun stor trygghet.

Tonje Nøstvold: - Gro er omsorgsfull og flink til å ta vare på nye spillere, slik at de blir trygge.

Kari Aalvik Grimsbø: - Hun er ei kjempepositiv jente som er flink til å se alle rundt seg.

Marit Malm Frafjord: - Gro er omsorgsfull og den første som snakker med nye spillere. Jeg tror det bare er sånn hun er, at det er naturlig for henne. Hun er en ledertype.

Lærevillig Det er ingen tvil om lederegenskapene til Gro Hammerseng. Hun ble umiddelbart kaptein igjen, da hun kom tilbake på landslaget.

Ofte blir gode kapteiner beskrevet som en kaptein med stor K. Gro er trolig en KAPTEIN med utelukkende store bokstaver.

FORNØYDE: Tor Odvar Moen og Karl Erik Bøhn skryter hemningsløst av Gro Hammerseng. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
FORNØYDE: Tor Odvar Moen og Karl Erik Bøhn skryter hemningsløst av Gro Hammerseng. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

Og noe av det som har gledet Bøhn og Moen mest denne høsten, er læringsviljen til Hammerseng. Hun lytter, studerer og leter. Alt for å bli en enda bedre håndballspiller.

- Hun har jo fortsatt noe å lære sånn håndballmessig, for hun er ikke gammel. Derfor er det så gøy at hun - med tanke på den stjerna hun er og den statusen hun har - likevel er på jakt etter å lære mer og bli enda bedre, sier Bøhn.

PS! Norge møter Ungarn i morgen, i en rein gruppefinale. Vinneren av den kampen får med seg fire poeng inn i mellomspillet. Taperen får med seg to. Blir det uavgjort går begge lag inn med tre poeng. Motstanderne der blir trolig Sverige, Tyskland og Nederland.

SJELDEN KOMBINASJON: Karl Erik Bøhn mener Gro Hammerseng er helt spesiell. Foto: TORBJØRN BERG
SJELDEN KOMBINASJON: Karl Erik Bøhn mener Gro Hammerseng er helt spesiell. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer