Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gro er tvunget til å være ego

Trosser VM-suget.

TRIBUNESLITERE: Katja Nyberg og Gro Hammerseng så gårsdagens kamp mot Tyskland fra tribunen. Hammerseng sier at VM fortsatt er uaktuelt. Foto: Claus Fisker/SCANPIX
TRIBUNESLITERE: Katja Nyberg og Gro Hammerseng så gårsdagens kamp mot Tyskland fra tribunen. Hammerseng sier at VM fortsatt er uaktuelt. Foto: Claus Fisker/SCANPIX Vis mer

|||ÅRHUS (Dagbladet.no): Gro Hammerseng så i går kveld Norge slite seg til en ettmålsseier mot Tyskland fra tribuneplass.

Norge kunne trengt erfaringen til Gro i thrilleren, men hennes VM-nei er endelig - selv om det har blitt snakket om at hun kanskje kunne overtales til en Kina-tur.

- Det var en god beslutning da jeg tok den, og det er fortsatt det. Det høres kanskje egoistisk ut, men jeg må tenke på meg selv. Jeg har lyst til å slutte med håndballen fordi jeg er lei, og ikke fordi jeg har vondt i kroppen, sier Hammerseng til Dagbladet.

Trenger pausene
Og hun har ikke lyst til å slutte nå, derfor må hun prioritere klubbspill og de pausene hun nå får mens venninnene forsvarer Norges ære.

Da hun bestemte seg for å bli hjemme fra VM, ga hun også beskjed om at hun i ytterste fall kunne være en backup ved en eventuell skadekrise.

- Thorir spurte om han kunne ringe meg om det ble krise, og det sa jeg ja til, men han har ikke ringt, sier Gro.

Og han kunne fort ringt nå, for her i Århus mangler han seks høyrehendte bakspillere. Han har derimot trua på at nykommerne kan fylle hullet, og dessuten vil trolig tre av dem (Tonje Larsen, Tine R. Kristiansen og Gøril Snorroeggen) bli friskmeldt til VM.

Mangler VM-gull
Hammerseng legger derimot ikke skjul på at det nok kommer til å krible litt i armer og bein når VM nærmer seg.

AVGJORDE: Karoline Dyhre Breivang sikret norsk seier da hun fire sekunder før slutt banket inn seiersmålet med et underarmsskudd. Foto: Claus Fisker / SCANPIX
AVGJORDE: Karoline Dyhre Breivang sikret norsk seier da hun fire sekunder før slutt banket inn seiersmålet med et underarmsskudd. Foto: Claus Fisker / SCANPIX Vis mer

- Hvis det fortsetter å gå bra og kroppen er fin, så blir det vanskelig å ikke få et sug i magen, sier Gro.

Og det er ikke så rart, for med skapet fullt av EM-gull og også en OL-triumf - er en verdensmesterskapstittel det hun mangler.

Men hun tviholder på nei-et, for etter alle skadene og belastningen håndballen har påført kroppen hennes må hun tenke konsekvenser.

Katja nærmer seg
Kanskje melder hun seg på igjen neste sesong, for hun har ikke takket nei til landslaget for alltid. Da lokker også et EM på hjemmebane. Mesterskapet skal neste sesong arrangeres i samarbeid av Norge og Danmark.

Da er forhåpentligvis Katja Nyberg klar igjen også.

Den hardtskytende backen jobber seg nå tilbake etter en kneskade, og målsettingen er å være på banen når serien starter igjen etter VM-pausen.

- Det går egentlig superbra, og målet nå er å trene med laget i løpet av november. Jeg har vært ute i fem måneder, men har ikke noen problemer med motivasjonen. Det går framover, sier Katja til Dagbladet.

- Fenomenal trening
I Hergeirssons femte seier som landslagssjef måtte de norske jentene virkelig slite for triumfen, som Karoline Dyhre Breivang sikret med et underarmsskudd fire sekunder før slutt.

- Det er mange nye på laget, og de har gått av en slitekamp som dette, sier Hammerseng.

Gro er tvunget til å være ego

Og det er nettopp denne lærdommen Thorir selv er mest fornøyd med. Etter at mye har gått på skinner, måtte det norske håndballtoget virkelig grave dypt i kullgruva mot tyskerne.

- Dette var fenomenalt god trening, for det har gått litt lett i de andre kampene. Jentene skal ha for at de ikke gir seg, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling