Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gro forklarer Norge-nei

Prioriterer Larvik framover.

AVSLUTTET MED EM-GULL: Kaptein på håndballandslaget Gro Hammerseng tar en pause. Her ankommer hun Gardermoen etter EM-gull i Danmark i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
AVSLUTTET MED EM-GULL: Kaptein på håndballandslaget Gro Hammerseng tar en pause. Her ankommer hun Gardermoen etter EM-gull i Danmark i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Håndballstjernen Gro Hammerseng bekrefter at hun står over VM i Brasil i desember.

NTB meldte onsdag kveld at Hammerseng har bestemt seg for å ta en pause fra landslaget. I en pressemelding fra Norges Håndballforbund forteller Larvik-stjernen at hun ønsker å prioritere klubblaget framover.

- Denne beslutningen føles riktig for meg. Jeg må tenke på totalbelastningen for helsen min og velger derfor å prioritere klubbhåndball. Derfor satser jeg ikke mot VM, sier Hammerseng.

Synd Landslagssjef Thorir Hergeirsson sier han var forberedt på Hammersengs avgjørelse.

- Det er synd at vi ikke får benyttet hennes kvaliteter fram mot VM i Brasil og i mesterskapet. Men vi er glade for at hun holder døren på gløtt for å ta på seg landslagsdrakten igjen senere hvis det skulle føles riktig, sier Hergeirsson.

Første sjanse til «comeback» vil være London-OL neste sommer. Han mister lagets største samlingspunkt til VM. Hammersengs lederegenskaper er unike. Hennes rutine fra store kamper er gull verdt. Men Norge vant EM uten henne i 2008. Tøft Hammerseng har vært skadeutsatt. Kampprogrammet for en spiller på Larvik og landslaget kan bety helt opp til 90 matcher per sesong. Hun tok en pause fra landslaget etter OL-gullet i Beijing i 2008. Hun sto over EM (Norge vant likevel) samme år og VM året etter. Hammerseng sa ja til landslaget igjen i begynnelsen av mai i fjor. I EM i desember vokste hun seg bedre og bedre utover i mesterskapet. I finalen mot Sverige var Hammerseng nesten feilfri. Larvik vant mesterligaen sist helg etter 47-46 sammenlagt mot Itxako Reyno de Navarra (Spania). Det ga Hammerseng hennes femte tittel på bare seks måneder. Kanskje er hun tilbake for Norge i London-OL i 2012. Store deler av det norske stjernegalleriet møttes torsdag på Norges idrettshøgskole for treningssamling. Den er starten på satsingen mot VM i Brasil. Norge har vunnet verdensmesterskapet én gang, på hjemmebane i 1999.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media