Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gro går aldri inn i noe om hun ikke er 150 prosent motivert for det

Thorir Hergeirsson er forberedt på at Hammerseng er ferdig på landslaget.

DROPPER EM: Gro Hammerseng har bestemt seg for ikke å satse mot EM i Serbia i desember. Det blir det tredje strake mesterskapet den tidligere landslagskapteinen står over. Foto: Nina Ruud
DROPPER EM: Gro Hammerseng har bestemt seg for ikke å satse mot EM i Serbia i desember. Det blir det tredje strake mesterskapet den tidligere landslagskapteinen står over. Foto: Nina Ruud Vis mer

(Dagbladet): Gro Hammerseng orienterte landslagssjef Thorir Hergeirsson for en stund tilbake om at hun forlenger landslagspausen på ubestemt tid. EM i Serbia i desember går dermed uten den tidligere landslagskapteinen - som dermed står over det tredje strake mesterskaptet, etter VM i Brasiol i 2011 og London-OL tidligere i sommer.

- Jeg har nå i første omgang bestemt meg for å konsentrere meg om Larvik Håndballklubb og familien, sier hun til Østlands-Posten.

- Fornuftig valg Thorir Hergeirsson er forberedt på at 32-åringen med 167 landskamper har gjort sitt siste med flagget på brystet.

- Det har ligget i kortene en stund at Gro ønsker å konsentrere seg om klubbhåndballen i Larvik og ha fokus på god helse. Hun har jo også en ny familiesituasjon nå som hun er blitt mamma, så jeg synes hun har gjort et fornuftig valg, sier Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

Og legger til:

Lukker ikke døra - Gro går aldri inn i noe om hun ikke er 150 prosent motivert for det. Men om Gro i 2013 finner ut at hun har lyst på landslagshåndball igjen, og er frisk og rask, så får vi se på det da.

Gro og samboeren Anja Edin ble foreldre til Mio i februar.

Dagbladet snakket med Hammerseng etter at Norge var klare for semifinalen i London-OL. Da var hun klar på at hun ikke ville være noe annet sted enn hjemme med sin lille sønn.
 
- Når jeg ser gleden til jentene, så aner jeg jo hvor gøy de har det. Men det er ingen tvil om at jeg har valgt det som var riktig for meg, sa Hammerseng til Dagbladet da.

Slutt for Kari Mette Tidligere i dag ble det også kjent at Larviks raske kantspiller Kari Mette Johansen (33) gir seg på landslaget - etter ti strake mesterskap for Norge. OL-finalen i London ble hennes 203. og siste landskamp.

- Kari Mette har vært med på veldig mye og bidratt mye i landslaget i mange år, så det var naturlig for henne å stoppe nå. Jeg har forståelse for at hun ønsker å prioritere annerledes framover. Sånn er livet, sier Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

FORSTÅR GRO: Landslagssjef Thorir Hergeirsson har forståelse for at Gro Hammerseng står over EM i desember. Foto: Bjørn Langsem
FORSTÅR GRO: Landslagssjef Thorir Hergeirsson har forståelse for at Gro Hammerseng står over EM i desember. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media