SKRIVER BOK : Gro Hammerseng og Anja Edin skriver håndbok for lesbiske par som ønsker seg barn. Foto: Foto:Erik Berglund
SKRIVER BOK : Gro Hammerseng og Anja Edin skriver håndbok for lesbiske par som ønsker seg barn. Foto: Foto:Erik BerglundVis mer

Gro Hammerseng og Anja Edin skriver håndbok for lesbiske

Skriver bok for par som ønsker seg barn.

(Dagbladet): Gro Hammerseng og Anja Edin ble et par i 2010, og i februar i år ble de foreldre til Mio. I oktober ble det kjent at de også skal gifte seg.

Mens Anja Edin var med da Norge tok EM-sølv i Serbia heiet Hammerseng fra tribunen med ti måneder gamle Mio.

Gir ut bok I Jul i P2 som sendes i morgen forteller Hammerseng at paret hadde mange spørsmål da de skulle bli foreldre. Nå ønsker de å skrive håndbok for andre lesbiske par som ønsker barn.

- Hva hadde andre i vår situasjon gjort? Hva hadde de tenkt? Fantes det alternativer som vi ikke visste om? Hva koster det å bli inseminert? Får vi de samme rettighetene som mødre uavhengig av hvem av oss som føder? Hva slags utfordringer kan vårt barn få som følge av at vi ikke passer inn i boksen som en tradisjonell kjernefamilie? spør Gro Hammerseng i radioprogrammet.

Deler erfaringer Boken skal være en håndbok hvor de deler sine egne erfaringer, og om tanker de hadde rundt ulike temaer.

- Tanken er at boka blir troverdig fordi vi deler egne erfaringer med leseren. Det er i mine øyne ikke kun bruk for en faktabok om prosessen. Jeg følte et behov for å lese at andre hadde tenkt på noe av det samme som meg. Spesielt når det kom til "tabutanker" om donor og andre følsomme emner, sier hun.

Hammerseng er ikke helt ukjent med det å skrive i bok.

I boka "Skapsprengeren" fra 2009 forteller hun om om tida før hun og hennes daværende kjæreste og lagvenninnen Katja Nyberg offentliggjorde forholdet sitt.