Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gro har operert inn to skruer i hånda

Trosset lenge smertene.

SKADD IGJEN: Gro Hammerseng har ødelagt et leddbånd i hånda, og hun mister to seriekamper. Her i samtale med trener Kenneth Jensen og salgssjef Hans Peter Riis. Foto: BJØRN LANGSEM
SKADD IGJEN: Gro Hammerseng har ødelagt et leddbånd i hånda, og hun mister to seriekamper. Her i samtale med trener Kenneth Jensen og salgssjef Hans Peter Riis. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

|||IKAST (Dagbladet): Gro Hammerseng går nå med bandasjert høyrehånd, etter at hun fredag ble tvunget til å operere et leddbånd i hånda.

Midtjylland-spilleren har to skruer i hånda, og hun spiller naturlig nok ikke ettermiddagens Midtjylland-kamp mot Randers.

- Jeg hadde spilt med skaden i fire uker eller noe sånt, men så måtte jeg operere, selv om det gikk greit å spille kamper, sier Hammerseng til Dagbladet.

I blokka til Tonje
Det var under et skuddforsøk på trening Hammerseng ødela hånden.

PÅ SIDELINJA: Målvakt Ingrid Ødegaard sjekker bandasjen - og musikken - til Gro Hammerseng. Foto: BJØRN LANGSEM
PÅ SIDELINJA: Målvakt Ingrid Ødegaard sjekker bandasjen - og musikken - til Gro Hammerseng. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

- Hun skyter over blokka mi, men så fullfører armen hennes og hun treffer meg. Det er en kjip skade, men heldigvis er hun ikke så lenge ute, sier Tonje Nøstvold til Dagbladet.

Slik opplevde Hammerseng det som skjedde:

- Det var forsvarstrening og så skulle jeg skyte fra venstrebacken. Da jeg slapp ballen gikk hånda mi inn i hennes, og så ble lillefingeren min dratt ut av ledd. Jeg merket med en gang at det var snakk om noe mer enn en forstuing, men da jeg gikk av banen tenkte jeg at «fader heller, jeg gidder ikke noe sånt nå». Derfor teipet jeg fingeren inntil en annen og fullførte treningen.

Sårbar
Midtjylland-fysioterapeuten sendte likevel Hammerseng til legevakta i Herning, men der fikk hun beskjed om at dette ikke var noe å bry seg om og at det ville være nok å bare teipe fingeren.

- Det var det jeg ville høre, men samtidig visste jeg at det nok ikke var helt riktig. Jeg spilte kamper, og det gikk på et vis, selv om det ikke føltes så godt å skyte fra distanse.

Derfor ble Gro bedt om å dra til klubblegen, og han konstaterte raskt at de måtte inn i hånda.

BYTTET ROLLE: Tidligere i høst er det Katja Nyberg som har sittet på sidelinja. Nå er det Gro Hammerseng som må se på treningene, mens Katja Nyberg snart er i full sving igjen. Foto: BJØRN LANGSEM
BYTTET ROLLE: Tidligere i høst er det Katja Nyberg som har sittet på sidelinja. Nå er det Gro Hammerseng som må se på treningene, mens Katja Nyberg snart er i full sving igjen. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

- Jeg fikk beskjed om at et inngrep måtte gjøres innen fire-fem uker etter skaden, for optimalt resultat. Forrige uke hadde jeg tynt det så lenge jeg kunne, så da måtte vi operere, forteller den tidligere landslagskapteinen.

- Var det vondt å spille før operasjonen?

- Jeg følte at det gikk bra, spesielt etter de to første ukene. Men jeg var jo sårbar i forhold til å komme borti noen i forsvar. Jeg teipet sammen to fingre, slik at den ikke kom ut i den stillingen som er verst.

UHELL: Gro Hammerseng viklet lillefingeren inn i hånda til Tonje Nøstvold. Foto: BJØRN LANGSEM
UHELL: Gro Hammerseng viklet lillefingeren inn i hånda til Tonje Nøstvold. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

Skadeforfulgt
For Hammerseng er det selvfølgelig bittert å igjen måtte tilbringe tid på sidelinja. Den tidligere landslagskapteinen har vært svært skadeforfulgt, men heldigvis er det ikke snakk om noe langt avbrekk nå.

Hun går glipp av de to neste seriekampene, men så er det VM-pause i den danske eliteserien.

- Det er litt kjedelig at jeg ikke kunne spille to kamper til, for da hadde jeg fått med meg alle før jul. Men jeg vil ikke ta noen sjanser med fingrene mine, jeg har ikke tenkt til å slute å spille håndball ennå, sier Hammerseng.

FCM hadde en tung start på sesongen, men har reist seg kraftig og har nå klatret opp til andreplassen - bak den ubeseirede serielederen FC København.

Katja tilbake
Nå har også Katja Nyberg meldt seg på igjen, raskere enn forventet etter korsbåndoperasjonen. Hun har spilt to kamper, men er naturligvis ikke klar for et tøft VM-sluttspill. Den avgjørelsen ble tatt for lenge siden.

OVERRASKENDE RETUR: Katja Nyberg er tilbake i spill, to måneder raskere enn planlagt. Foto: BJØRN LANGSEM
OVERRASKENDE RETUR: Katja Nyberg er tilbake i spill, to måneder raskere enn planlagt. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

- Planen var å spille igjen etter nyttår, men det har gått fint hele veien og så ble jeg brått klar. Jeg føler fortsatt at jeg er i gjenopptreningsfasen og spiller bare 10-15 minutter i hver omgang, sier Katja til Dagbladet.

- Føler du deg redusert når du spiller?

- Det er ikke vondt, men jeg merker jo at det ene kneet ikke er så sterkt som det andre. Det kan bli litt stivt, og jeg er kanskje litt reservert foreløpig.

Sammen med Gro Hammerseng mistet også hun fjorårets EM i Makedonia. Kanskje vil neste års EM på hjemmebane (og i Danmark) lokke dem tilbake på landslaget - hvis de holder seg skadefrie.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media