Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gro har vært helt rå inn mot spillergruppa

Anja hyller kona for den lederen hun var i den store stormen.

FINALEKLARE: Gro Hammerseng-Edin (t.v) og kona Anja er klare for finalen i Champions League etter å ha slått russiske Dinamo-Sinara i semifinalen i Budapest i ettermiddag. I finalen møter de Buducnost fra Montenegro i morgen.
FINALEKLARE: Gro Hammerseng-Edin (t.v) og kona Anja er klare for finalen i Champions League etter å ha slått russiske Dinamo-Sinara i semifinalen i Budapest i ettermiddag. I finalen møter de Buducnost fra Montenegro i morgen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BUDAPEST (Dagbladet): Larvik er klare for Champions League-finalen i håndball etter å ha slått russiske Dinamo-Sinara 31-22 i semifinalen i Budapest i dag.

I finalen møter de Buducnost fra Montenegro, som slo makedonske Vardar 27-17 i den andre semifinalen i ettermiddag.

Fra nesten-konkurs til finale Larvik leverte en solid laginnsats, med en strålende målvakt i Sandra Toft bakerst, et forsvar som var potte tett i andre omgang, og til tider et sprudlende angrepsspill, hvor Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble toppscorer med ni mål.

Anja Hammerseng-Edin scoret på fire av seks skudd, og gleder seg stort over det sterke kollektivet som har tatt Larvik fra triumf til triumf i år - tross en visshet om at klubben når som helst kunne blitt slått konkurs på grunn av de voldsomme økonomiske problemene.

Det er bare to måneder siden klubben besluttet å fortsette driften.

Like fullt har de på veien klart å spille seg til finalen i Champions League, og har radet opp 15 strake seirer i Europa denne sesongen.

- Vanskelig å forstå Overfor Dagbladet trekker Anja fram kona og Larvik-kaptein Gro Hammerseng-Edin som et unikt samlingspunkt for alle spillerne i den tøffe tiden.

- Det er nesten litt  vanskelig å forstå at vi er i Champions League-finalen, for det har vært så masse i år...  Å klare det her da, det er stort. Nå er det bare siste innspurten som gjenstår.

- Og skal jeg være helt ærlig, uten å være partisk, så synes jeg Gro har gjort en helt rå jobb inn mot spillergruppa i den vanskelige perioden. Hun har vært på masse møter, fått informasjon og fortalt oss spillere bare det mest nødvendige, slik at vi har kunnet senke skuldrene og bare tenke på det vi skulle, nemlig å spille håndball, sier Anja Hammerseng-Edin til Dagbladet.

- Jenter tolker mye I Champions League-finalen så de ikke ut som et lag som har lidd seg gjennom store bekymringer. Larvik så ut som et lag som koste seg utpå der, og på mange måter har parketten vært en frisone for Larvik-spillerne.

- Vi jenter tolker så mye. Vi får høre om ting som står i media, som av og til er overdrevet og noen ganger kanskje underdrevet, og så får vi høre ting fra folk på gata. For oss spillere har det vært kjempeviktig å ha en å forholde oss til som kan fortelle oss rene fakta. Og den jobben, som egentlig er en drittjobb, tok Gro på seg, sier Anja Hammerseng-Edin.

- Hun har hatt en samlende effekt på gruppa, for med informasjonen vi har fått, så har det vært lett å forholde seg til sport. Om man går rundt og bekymrer seg om hva som kan skje, så presterer man ikke.

- God energi I går var det så lite bekymringer at Anja knapt følte seg sliten etter semifinalen.

- Det var så god flyt og energi utpå der at knapt merker at du blir sliten. Og det er så deilig å prestere når det gjelder.

Det var åpenbart mange som la merke til den jobben Gro Hammerseng-Edin la ned da konkursspøkelset herjet med Larvik. Hun ble nemlig valgt inn som styremedlem i det nye Larvik-styret.

- Prøvde å være positiv  Gro selv velger å rose hele spillergruppa for hvordan de taklet konkurstrusselen.

GOD: Gro Hammerseng-Edin styrte skuta da Larvik gikk til Champions League-finale etter å ha vunnet semifinalen mot Dinamo-Sinara i dag.
GOD: Gro Hammerseng-Edin styrte skuta da Larvik gikk til Champions League-finale etter å ha vunnet semifinalen mot Dinamo-Sinara i dag. Vis mer

- Det er koselig å få hyggelige tilbakemeldinger, men det var noe vi sto i sammen som lag. Jeg prøvde å la det påvirke meg så lite som mulig og prøvde å være en positiv person oppi det. Om det har vært vellykket, så er jeg veldig glad for det, sier Hammerseng-Edin til Dagbladet.

Mens det stormet rundt henne, så var Gro klar på at hun skulle opptre rolig i situasjonen.

Hisigpropp - Jeg er på mange måter en hissigpropp på banen, men ellers føler jeg det er en styrke at jeg prøver å stå stødig og ikke lar meg stresse så lett.

- Og som gruppe synes jeg vi håndterte det veldig fint, og det er fordi vi er profesjonelle og at vi bryr oss om hverandre, er flinke til å ta vare på hverandre.

Det skal de også under Champions League-finalen mot Buducnost i morgen. Og vinner de den så kommer også Gro Hammerseng-Edin til å ta av.

FORNØYD: Anja Hammerseng-Edin hyller lagmoralen i laget, og måten Gro Hammerseng-Edin sto fram som leder da laget var truet av konkurs i våres.
FORNØYD: Anja Hammerseng-Edin hyller lagmoralen i laget, og måten Gro Hammerseng-Edin sto fram som leder da laget var truet av konkurs i våres. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!