Gro kåret til verdens beste

- Mange som er bedre enn meg, mener hun.

At Gro Hammerseng er verdens beste kvinnelige håndballspiller, er ikke noe nytt for nordmenn. Nå går hun inn i OL med et trofé på det samme.

Hun vant avstemningen om å bli årets spiller for 2007 i regi av Det internasjonale håndballforbundet (IHF).

Stemmene er avgitt på nettsidene deres og i bladet World Handball Magazine.

- Jeg setter veldig pris på dette, men føler likevel at det er mange spillere som er bedre enn meg og som fortjener prisen mer. Likevel er dette noe jeg tar med meg som positivt inn mot OL, sier Gro Hammerseng til NTB.

- Men en stund torsdag trodde jeg at jeg hadde gjort noe riktig galt. Jeg fikk beskjed i det norske OL-sekretariatet om at flere hadde ringt etter meg.

Hammerseng fikk 35,9 prosent av stemmene. Ungarns Anita Görbicz (25,3 prosent) og Grit Jurack (Tyskland, 17) havnet nærmest.

OL-åpning

Norge åpner mot Kina lørdag.

- Det er veldig mange inntrykk her i OL-byen. Men det er positive ting som gir inspirasjon, sier Hammerseng.

OVERLEGEN SEIER: Gro Hammerseng fikk 35 prosent av stemmene i kåringen av verdens beste håndballspiller. Det var 10 mer enn neste kvinne på lista, ungarske Anita Görbicz Foto: SCANPIX
OVERLEGEN SEIER: Gro Hammerseng fikk 35 prosent av stemmene i kåringen av verdens beste håndballspiller. Det var 10 mer enn neste kvinne på lista, ungarske Anita Görbicz Foto: SCANPIX Vis mer

Hun er flere ganger kåret til beste spiller i internasjonale mesterskap. Hennes fightervilje og voldsomme fart i spillet, gjør henne til den store favoritten hos både tilskuere og trenere.

På herresiden ble franske Nikola Karabatic stemt fram som best.

Kåringen har funnet sted siden 1988. Trine Haltvik (1998) og Cecilie Leganger (2001) er tidligere norske vinnere.

De siste fem vinnerne før Hammerseng har vært: Nadine Krause (Tyskland), Görbicz, Anita Kulcsar (Ungarn), Bojana Radulovics (Ungarn) og Chao Zhai (Kina).

(NTB)