Gro må spille med skinne i VM-åpningen

Ble sendt til røntgen.

LYON (Dagbladet.no): Det ble helt stille i konferanserommet på spillerhotellet da Marit Breivik i formiddag informerte pressen om helsetilstanden til de norske jentene.

- Alle er friske, men Gro har vært til røntgenundersøkelse, sa hun.

Hammerseng er Norges kaptein og vår desidert viktigste spiller. I begge de siste mesterskapene hun har spilt har hun blitt kåret til turneringens beste spiller. Heldigvis er det ikke snakk om en alvorlig skade.

Skadd på trening

Ikast-spilleren pådro seg en smell i lillefingeren under torsdagens trening, og ble undersøkt i den franske byen lørdag morgen.

- Det er en liten seneskade og heldigvis ikke en skjelettskade. Hun har nå fått ei skinne som hun vil spille med. Det er ikke noe dramatikk i dette, sier landslagslege Terje Halvorsen.

Selv om hun må spille med denne skinna på lillefingeren i søndagens VM-åpning mot Angola, er ikke Gro Hammerseng veldig bekymret. Nå er hun bare lettet over at det ikke var snakk om den mer problematisk skade.

- Jeg var kjempeglad da bildene viste at det ikke var noe alvorlig, sier hun til NTB.

KAN SPILLE: Gro Hammerseng vil spille med ei skinne på den ene lillefingeren i VM-åpngen mot Angola. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
KAN SPILLE: Gro Hammerseng vil spille med ei skinne på den ene lillefingeren i VM-åpngen mot Angola. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer
Gro må spille med skinne i VM-åpningen
AU: Kaptein Gro Hammerseng har fått en liten skade i lillefingeren og må spille med skinne i Norges første VM-kamp, mot Angola i morgen.