Gro målbandt Harald Bredeli på direkten

«Så deilig, ååå,» sang hun.

|||(Dagbladet): Danmark - Norge 19-24.

Ett døgn før dagens World Cup-semifinale sto de norske og danske jentene samlet i sangens tjeneste.

Jimmy Colding fra bandet Zididada og Anna David har laget EM-låta som skal spilles i norske og danske haller under mesterskapet i desember, og spillerne fra begge lag bidro med koring, latter og dans.

«Out of the night, into the light,» sang jentene.

Sang på direkten Kaptein Gro Hammerseng var derimot ikke så veldig glad for sangoppdraget, og hun foreslo i stedet en dans. Etter ettermiddagens seier mot Danmark sang hun derimot - uoppfordret.

«Så deilig, ååå,» sang hun under intervjuet med TV 2.

Og da ble til og med Harald Bredeli stum.

- Nå har jeg gjort Harald Bredeli målløs, sa Hammerseng.

Ikke ut av mørket Teksten på EM-låta er åpenbart er myntet på Danmark, de er nå på vei tilbake etter flere år i håndballmørket landslagsmessig. De så nok ikke lyset i dag heller - i starten så de derimot mye til Nora Mørk.

Larvik-spilleren var svært toneangivende i starten, da Norge tidlig koblet et grep om kampen.

Men aller best før pause: Katrine Lunde Haraldsen, som fram til i sommer spilte i danske Viborg. Hun tok 11 av 20 skudd og viste igjen verdensklasse.

- Det er litt enklere når man kjenner motstandere, sier hun til NTB.

Det var klar klasseforskjell på lagene og Norge ledet med hele seks til pause, 15-9.

Revansje mot Romania? Etter pause gikk derimot de norske rullegardinene ned en periode og det var Thorir Hergeirssons jenter som spilte i mørket. Det kunne i hvert fall nesten se sånn ut, for de sleit kraftig i angrep.

Det tok nesten 11 minutter før Norge scoret igjen, og danskene kom seg helt opp i ryggen.

Norge har variert mye i Århus, og en del av grunnen til dette er at Hergeirsson bruker turneringen som trening - så han rullerer mye på laget.

- Vi liker å vinne, men vi skal trene også. Det svinger enormt. Jeg vet ikke helt hvorfor vi slipper oss ned etter pause, men danskene skrudde opp tempoet et par hakk, sier landslagssjefen til TV 2.

Håndballjentene hevet seg de siste ti minuttene og klarte dermed å hale i land en femmålsseier.

- Vi fikk en god påminnelse om at vi er et ordinært lag når vi ikke er på tå hev, men vi hadde en kjempegod keeper som holdt oss over vannet, sier Hergeirsson til NTB.

Romania slo Frankrike med tre mål i den andre semifinalen, så de norske jentene kan få revansje mot rumenerne i morgen.