Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gro Marit leter etter feil

På 6. plass på dagens skiskyttersprint i prøve-OL.

Gro Marit Istad Kristiansen går forrykende i sporet, men bommer på standplass. Nå leter hun etter feilen.

- Jeg håper virkelig jeg finner ut hva jeg gjør galt før vi kommer til VM. Med den formen jeg er i nå, er jeg helt i toppen med bare ett bomskudd mindre på en sprint, sa Gro Marit til NTB etter 6. plass på dagens skiskyttersprint i prøve-OL.

27-åringen ble beste norske, men det er fattig trøst for en løper med langt større ambisjoner.

Løpet så ødelagt ut allerede etter første skyting, da to svarte blinker sto igjen da hun forlot standplass. Men farten i sporet var rekordhøy, og tross ytterligere en bom på stående var Gro Marit bare 29,3 sekunder bak vinner Kati Wilhelm fra Tyskland i mål.

Toer Magdalena Gwizdon fra Polen og kinesiske Xianying Liu sørget for at seierspallen så svært uvanlig ut etter et sprintrenn i verdenscupen.

- Jeg skulle stått der jeg også, sa Gro Marit seriøst.

- Jeg vet ikke hva jeg gjør galt på standplass, for alt fungerer greit på trening. Til og med min vanligvis så sikre ståendeserie er borte i konkurranser. Jeg følte meg veldig rolig under løpet, men blinkene detter bare ikke ned. Irriterende, sa vossingen.

- Jeg gleder meg veldig til VM, og håper jeg med all denne bommingen i det siste sparer flaks til mesterskapet. Nå skal jeg en uke til Pokljuka før jeg reiser hjem og tar en uke i Kristiansand. Kanskje jeg treffer bedre etter å ha koblet av hjemme, sa en medaljesugen Istad Kristiansen.

(NTB)