Gro og Katrine må på tribunen

Spares i kveld.

• Direkte på Dagbladet.no klokka 19.15: Norge - Den dominikanske republikk

LYON (Dagbladet.no): Gro Hammerseng og Katrine Lunde Haraldsen får ikke være med på scoringsfesten mot Den dominikanske republikk i kveld.

To av jentene i troppen må stå over hver kamp, og denne gangen ble det to av våre aller største stjerner.

Årsaken til at Hammerseng spares i kveld, er at Marit Breivik ønsker å matche henne forsiktig - for at ikke gamle skader skal slås opp. Hvis Norge kommer seg videre fra mellomspillet blir det nemlig hele ti kamper på 15 dager på spillerne.

Gro spilte gårsdagens kamp mot Angola med ei skinne på den ene lillefingeren, men den skaden er ikke grunnen til at hun ikke spiller i dag.

Når Katrine Lunde Haraldsen også setter seg på tribunen, betyr det at Kari Aalvik Grimsbø får sjansen mellom stengene - sammen med Terese Pedersen.

Sistnevnte spilte også en halvtime i går, etter at Katrine fikk en ball mitt i ansiktet. Neseblodet rant kraftig, men hun kom tilbake på banen i 2. omgang og kunne fint stått i dag.

Flere av de dominikanske jentene Norge møter i kveld er født på 90-tallet og har ingen erfaring fra dette nivået. Marit Breiviks utvalgte kommer derfor til å pøse inn mål på dem, i det som kan bli en av de største seirene i VM-historien.

SPARES: Katrine Lunde Haraldsen (t.v) og Gro Hammerseng står over i Norges andre gruppekamp i VM i kveld. Her får keeperen hjelp med neseblod, etter en smell mot Angola i går kveld. Foto: Scanpix
SPARES: Katrine Lunde Haraldsen (t.v) og Gro Hammerseng står over i Norges andre gruppekamp i VM i kveld. Her får keeperen hjelp med neseblod, etter en smell mot Angola i går kveld. Foto: Scanpix Vis mer