Gro reddet uavgjort i sluttsekundene

Norge slo ut Romania.

(Dagbladet.no): Romania-Norge 26-26.

Norge sikret seieren i sin innledende gruppe i World Cup i danske Århus med uavgjort mot Romania.

På en middels norsk dag, var det imidlertid svært nær ved å ende med tap. Da Norge fikk straffekast to sekunder før full tid, ledet Romania 26-25.

Gro Hammerseng ble stående og vente med ballen i hendene mens Romanias trener Gheorghe Tadici protesterte på seg rødt kort, og de resterende lederne på benken diskuterte heftig med sekretariatet.

Til slutt gikk den norske kapteinen fram og satte sjumeteren resolutt i mål.

Hjelp til Frankrike

Utlikningen betydde fransk jubel. For med poengtap for Romania, ble Frankrike nummer to i gruppa.

Kampen ble preget av mange rare utvisninger - sju norske. Men landslagssjef Marit Breivik mener jentene taklet det bra, og at det var nyttig læring inn mot VM i desember.

GLEDE: Lagvenninnene flokker seg rundt Gro Hammerseng etter at kapteinen sikret uavgjort mot Romania med et straffemål i sluttsekundet av kampen. Foto: Henning Bagger, Scanpix
GLEDE: Lagvenninnene flokker seg rundt Gro Hammerseng etter at kapteinen sikret uavgjort mot Romania med et straffemål i sluttsekundet av kampen. Foto: Henning Bagger, Scanpix Vis mer

- De (dommerne) er helt ferske, men jeg synes jentene styrte energien fint inn i spillet. Dette ble fin mesterskapstrening, sier treneren til NTB.

- I angrepsposisjon

Samtidig mener Breivik at det ikke trenger å være så dumt å ha noe å revansjere mot rumenerne i et eventuelt VM-møte.

- Jeg tenker på at Romania kan være en kvartfinalemotstander for oss. Da kan det være bra å være i angrepsposisjon etter en sånn kamp, sier hun til TV 2 Zebra.

Norge spiller semifinale i World Cup lørdag.