Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gro satser alt for Midtjylland

Har droppet landslaget.

SERIESTART: Danske Midtjylland har seks norske jenter på laget denne sesongen. Fra venstre: Alette Stang, Isabel Blanco, Katja Nyberg, Ingrid Ødegård, Tonje Nøstvold og Gro Hammerseng. 
Foto: Trine Andersen /SCANPIX
SERIESTART: Danske Midtjylland har seks norske jenter på laget denne sesongen. Fra venstre: Alette Stang, Isabel Blanco, Katja Nyberg, Ingrid Ødegård, Tonje Nøstvold og Gro Hammerseng. Foto: Trine Andersen /SCANPIX Vis mer

Gro Hammerseng (29) dropper landslaget og satser alt på klubblaget i det som kan bli hennes siste sesong i dansk håndball.

Serien starter onsdag. Da er det fire måneder siden sist Midtjylland spilte en seriekamp.

- Det har vært et bra sommer der jeg har hatt muligheten til å trene litt annerledes og trene litt mer fordi det ikke har vært kamper og fordi jeg ikke har vært med på landslaget. Det betyr at jeg har kunnet styre belastningen, og det har vært veldig bra, sier Gro Hammerseng til NTB.

Hun har trent mye styrke, og hun har løpt mye ute. Kneet hun har slitt med i mange sesonger, funker bra.

- Akillesen som var litt sliten mot slutten av sesongen, merker jeg heller ikke noe til, sier hun.

- Jeg har vært her i tre sesonger, og har aldri sett Gro i bedre form. Det er en ren fornøyelse å se henne spille, sier trener Kenneth Jensen i Midtjylland.

Modent

Han mener det er en moden beslutning av Gro å droppe landslaget denne sesongen.

- Det betyr at vi denne sesongen forhåpentlig får se Gro enda mer frisk og i bedre form enn tidligere, rett og slett fordi hun ikke trenger å spille så mange kamper. Det er en klar gevinst for oss i FC Midtjylland her og nå, men det er også en stor gevinst for Gro på lang sikt, kanskje også for landslaget, dersom hun på et senere tidspunkt igjen sier ja til å spille i den røde trøyen, sier Jensen.

Både Gro og samboer Katja Nyberg har kontrakt med Midtjylland - tidligere Ikast-Bording - ut sesongen 2009/2010. Om dette blir hennes siste sesong i Danmark sier Gro:

- Det vet jeg ikke. Det får tiden vise. Kontrakten min går ut, så får vi se hvilke andre muligheter som byr seg, og hva jeg har lyst til.

Gro er kaptein på Midtjylland, som er det laget i den danske eliteserien med flest norske spillere. I år er det seks, i fjor var de åtte. Foruten Gro og Katja spiller Isabel Blanco, Ingrid Ødegård, Alette Stang og Tonje Nøstvold for Midtjylland. Ragnhild Aamodt og Kari-Anne Henriksen har reist hjem til Norge.

Gro har aldri tatt noe mesterskap med sitt danske klubblag, som er regnet som et av de beste lagene i det mange mener er verdens beste kvinneliga i håndball. Forrige sesong endte Midtjylland på en skuffende femteplass i ligaen, der Viborg dominerte totalt og ikke avga ett poeng.

Jevnere

- Jeg tror det blir jevnere i år. Viborg er svekket, og FC København ser ut til å ha et sterkere lag, ikke minst etter at de har fått Linka Riegelhuth fra Larvik, sier Kenneth Jensen.

Viborg må klare seg uten nøkkelspilleren Grit Jurack, som er gravid. Dessuten er Bojana Popovic fremdeles ute med skade, og Kristine Lunde sliter med vonde knær.

Midtjylland må klare seg uten kneopererte Katja Nyberg, som ikke er klar før tidligst til nyttår.

- Det er et hardt slag for oss at Katja er ute så lenge. Hun har en enorm betydning for laget, ingen kan erstatte henne, sier Kenneth Jensen.

Midtjylland har styrket laget med den danske yndlingen, landslagsspiller Lærke Møller og den tyske landslagsmålvakten Sabine Englert.

I den første kampen onsdag møter de KIF Vejen med blant andre norske Ida Bjørndalen på laget.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling