Gro sier nei til VM

- En vanskelig avgjørelse å ta.

DROPPER VM: Gro Hammerseng vil spare kroppen og har takket nei til VM-spill i Kina. Foto: Erik Johansen / SCANPIX
DROPPER VM: Gro Hammerseng vil spare kroppen og har takket nei til VM-spill i Kina. Foto: Erik Johansen / SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no) Gro Hammerseng har trent i hele sommer og spiller Midtjylland-kamp i kveld, men Thorir Hergeirsson må klare seg uten henne i vinterens VM-sluttspill i Kina.

Hammerseng sto over EM i fjor og velger å droppe verdensmesterskapet for å spare kroppen.

- Det var svært vanskelig å ta avgjørelsen i en periode hvor kroppen rent faktisk fungerer ganske bra, men valget er tatt basert på min egen følelse i forhold til hva som er fornuftig med tanke på fremtiden, skriver hun i en SMS til VG Nett.

VM i Kina blir Thorir Hergeirssons første mesterskap som landslagssjef. Islendingen har holdt jevnlig kontakt med Hammerseng den siste tiden, og er ikke overrasket over beslutningen.

— Vi har holdt en god dialog hele veien, og dette ble den mest fornuftige løsningen for Gro, både med tanke på helsen og fremtidige muligheter til å fortsette på toppnivå. Jeg har full forståelse for de refleksjonene hun har gjort, sier Hergeirsson til NTB.
Mangler VM-gull
Uansett får ikke spilleren som flere ganger er kåret til verdens beste spiller sjansen til å skaffe seg den landslagsmedaljen hun mangler. Gro har to EM-gull og ett OL-gull, men hun har foreløpig ikke klart å lede Norge til topps i VM.

Selv om hun ikke blir med denne gangen, åpner hun for å returnere til landslaget i framtida.

- Jeg lukker ingen dører, men jeg er lettet over å ha tatt denne avgjørelsen, sier Gro til VG Nett.

FØRSTE MESTERSKAP: Thorir Hergeirsson har lang mesterskapserfaring, men i desember er han sjef for første gang. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
FØRSTE MESTERSKAP: Thorir Hergeirsson har lang mesterskapserfaring, men i desember er han sjef for første gang. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

Norge måtte klare seg uten Hammerseng i Makedonia-EM i fjor, men hadde likevel få problemer på veien mot gullet. Også i VM - selv uten Hammerseng - vil de norske jentene være favoritter.

Håndballjentene er trukket mot Romania, Ungarn, Japan, Tunisia og Chile i gruppespillet.

Fornøyd med gruppa
- Dette er en helt grei trekning, selv om vi vet at det er tøffe lag i VM, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til Dagbladet etter trekningen.

Islendingen har overtatt hovedansvaret etter suksesstrener Marit Breivik, og mesterskapet i Kina blir hans første som styrmann.

Gro sier nei til VM

- Vi møter to gamle kjenninger i Romania og Ungarn, to lag vi har møtt mange ganger. Det vet vi blir tøffe bataljer, men det er også lag vi vet vi har hatt bra tak på før. Japan vet vi er i drivende utvikling, med flere europeiske trenere inne de siste årene. Tunisia er et land med enormt mange aktive jenter, ettersom det er en stor skoleidrett i landet. Chile er et helt ubeskrevet lag for oss. Det er spennende.

VM-forberedelsene framover består av en turnering i Århus i slutten av september, landskamper i midten av oktober og firenasjoners på hjemmebane fra 19. november.

Norge jakter den første VM-triumfen siden seieren på hjemmebane i 1999 og mesterskapet i Kina spilles fra 5. til 20. desember.